Георги Кузманов (ВСС): Фактът, че Румен Радев подписа указа за освобождаването на Иван Гешев в рамките на разумния срок е добър знак

  • 15 юни 2023 21:36

  • 2991
  • 0
Георги Кузманов (ВСС): Фактът, че Румен Радев подписа указа за освобождаването на Иван Гешев в рамките на разумния срок е добър знак
© Булфото (архив)

"Фактът, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подписа указа за освобождаването на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в рамките на разумния срок е добър знак", коментира пред БТВ Георги Кузманов от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), подписал искането за отстраняването на главния прокурор.

„В максимално кратък срок трябва да се проведе заседание на колегията и да се избере временно изпълняващ длъжността, а след това трябва да се открие процедура за избор на нов главен прокурор", каза още събеседникът на медията.

"Сега, знам, че голямата тема е дали ние, тези компрометирани според много членове на ВСС, ще трябва да изберем следващия главен прокурор – нямам представа как ще се движат сроковете в парламента. Повярвайте ми, никой от нас не държи да избира следващия главен прокурор. Ако парламентът избере своята квота – добре, следващите колеги да довършат“, обясни Кузманов.

Според Кузманов: Още след първата година имаше действия от страна на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, които не бяха правилни. Започна да ни разглежда като хора, които са задължени да изпълняват неговите прищевки. Ние не сме такива. Неколкократно коментирахме с него, че поведението на един главен прокурор не трябва да е такова.

Президентът подписа указа за освобождаването на Иван Гешев

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини