Диана Ковачева: Този ВСС не успя да разгърне достатъчно потенциала си

  • 25 юли 2012 19:27

  • 489
  • 1
Диана Ковачева: Този ВСС не успя да разгърне достатъчно потенциала си
©

Кандидатите за членове на новия Висш съдебен съвет трябва да имат ясна визия за бъдещето на съдебната система, заяви министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Тя обаче не пожела да коментира издигнатите вчера номинации за членове на Съвета от парламентарната квота, които бяха внесени в последния момент.

Според Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент този Висш съдебен съвет не е успял да разгърне достатъчно потенциала си. Тя описа какви, според нея, качества трябва да притежават членовете на новия Съвет: „На първо място, това да са хора професионалисти. На второ място, да са хора с безупречна репутация. И на трето място, но не на последно, това да са колеги с много ясна визия какво трябва да се случи, защото ако този Висш съдебен съвет не поеме лидерството за реформа в съдебната система, това ще бъдат още пет загубени години".

Ковачева добави, че належащо ще бъде и изпълняването на стратегиите за противодействие на корупцията в съдебната власт, уеднаквяване на практиките за дисциплинарни наказания и проблемът с бавното правосъдие, и най-вече натовареността на магистратите. Тя се обяви „за" това членовете на ВСС да излагат мотиви към решенията, които взимат при случаи с особено висок обществен интерес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
489 1

Коментари 1

Добави коментар
дада

2012.07.26 | 10:30

1
ти пак като го разгърнеш, :))))) като ви гледам простотиятя и безочието

Добави коментар

Водещи новини