Депутатите със 17 номинации за ВСС

  • 24 юли 2012 20:23

  • 892
  • 1
Депутатите със 17 номинации за ВСС
© Булфото

Днес станаха известни номинациите за членове на ВСС от парламентарната квота.

Крайният срок за кандидатурите изтече в 18:00 часа, като до последно политическите партии не бяха обявили своите кандидати за членове на ВСС.

Издигнатите номинации са общо 17, като Парламентът може да има 11 свои представители във Висшия съдебен съвет.

Номинациите на ГЕРБ са 7. Това са депутатите Ивайло Тошев и Юлиана Колева, както и Соня Найденова, Каролина Михайлова, Мария Кузманова, Валентин Драганов и Светла Петкова.

Юлиана Колева е народен представител от Сливен, била е зам.-председател на районния съд в града. Завършила е право в Софийския университет. Според публикации в медиите Колева не е член на ГЕРБ.

През 2010 г. Колева е един от вносителите (заедно със заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов и председателя на правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова) на допълнение на промени в Закона за съдебната власт, внесени от Министерството на правосъдието.

Ивайло Тошев е роден на 9 март 1967 година в град Шумен. По професия е юрист. Владее немски и руски език. Избран с политическа сила: ГЕРБ 39.70%.

Атака предлагат за член на ВСС Йордан Давчев - шеф на следствения отдел в Окръжна прокуратура - Пловдив.

Синята коалиция предлага конституционния съдия Владислав Славов.
Той е бил също така арбитър във Върховния държавен арбитраж, прокурор и зам.-главен прокурор в главна прокуратура, председател на Върховен административен съд, член на ВСС.

БСП номинира Бойко Рашков, Надя Пеловска, Галина Карагьозова и Незабравка Стоева.
Надя Пеловска от БСП е предложение на неправителствените организации, но БСП я подкрепят.

ДПС предлагат Васил Петров и Магдалина Лазарова - Проданова.

Лидерът на РЗС Яне Янев номинира Димитър Узунов за член на ВСС, а друг независим депутат - Дарин Матов, предлага Тодор Мерджанов, който в момента е прокурор във Върховна административна прокуратура.

Последвайте канала на

Десислава Станева
892 1

Коментари 1

Добави коментар
ЩЕ ВИ СЪДИ НАРОДНИЯ СЪД - ИЗМАМНИЦИ ДОЛНИ

2012.07.25 | 11:08

1
НАРОДЕ БЪЛГАРСКИТЕ " ПОЛИТИЦИ " СИ НАПАЗАРУВАХА СЪДИИ за ВСС- НАРОДЕ ДА ИЗГОНИМ ТИЯ 240 НАГЛИ , КРАДЛИВИ , ЦИНИЧНИ ДЕПУТАТИ - ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ПРЕДЛАГАТ СЪДИИ ЗА ИНАЧЕ " НЕПОДКУПНИЯТ " БЪЛГАРСКИ СЪД !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини