Главният прокурор отбеляза 3-ти март на среща със студенти от специалност „Българска филология" в Баку

  • 03 март 2023 12:39

  • 463
  • 4
Главният прокурор отбеляза 3-ти март на среща със студенти от специалност „Българска филология" в Баку
© Прокуратура на Република България

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във отбеляза 3-ти март на среща със студенти от специалност „Българска филология“ на Славянския университет в столицата на Азербейджан – Баку.

„Радвам се, че на Националния празник на страната ми съм именно тук, където българският език обединява млади хора като вас. Това е доказателство, че различията сближават, поставяйки стабилните основи на едно по-добро бъдеше. Образованието е основа за постигане на всяка цел, която си поставяме“, заяви той.

Гост на университета бе и главният прокурор на Република Азербейджан Камран Алиев. Той подчерта символиката в това, че официалното посещение на представители на ръководството на българската прокуратура съвпада с Националния празник на България. „Това е знак за приемственост и приятелството между двата народа“, подчерта Алиев.

Домакин на ръководителите на прокуратурите на България и Азербейджан бе ректорът на Славянския университет в Баку д-р Анар Нагиев.

„Силата на един народ е в паметта на неговата история! Нещо повече, адмирации към всички вас - избрали да изучавате култура и езика на моя народ. Надявам се след време някой от вас да дойдат в България и заедно с българските си връстници да надграждат приятелските отношения между България и Азербайджан”, подчерта още Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Близо 50 студенти в Баку изучават българки език. Програмата продължава четири години, а завършилите получават диплома по „Българистика“, която се признава и у нас, разказа проф. Бисерка Велева-Петрушенко, преподавател в университета.

Гешев: Наш дълг е да ценим свободата и демокрацията!

Водената от Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във делегация, в която влизат заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, дариха на Центъра за български език и култура към Славянския университет българска историческа и художествена литература.

Центърът е създаден през 2004 г. Сред преподавателите в университета е и проф. Рафик Новрузов - създател на първия азербайджанско-руски и азербайджанско-английски юридически речник. Новирузов посочи, че в момента се работи по проект за учебник по български език в Азербайджан, а също така разговорник и речник.

Теодора Павлова
463 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.06 | 12:43

4
Гешев и Радев са лицето на политиката в България.Изроди.
PaulaFox

2023.03.04 | 00:32

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.03 | 20:38

2
Интересна визия за отбелязване на Националния ни празник - далеч от Родината. Браво, сволоч!
Ресет Планет

2023.03.03 | 13:17

1
Доброто бъдеще е Свят БЕЗ ГРАНИЦИ И СЪС СЪКРАТЕНИ ПО ЧИСЛЕНОСТ ПОЛИТИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини