Петър Витанов: Задава се нов референдум - за запазване на 3 март като национален празник

  • 31 август 2023 21:19

  • 1351
  • 8
Петър Витанов: Задава се нов референдум - за запазване на 3 март като национален празник
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ние от едно известно време събираме съмишленици и възнамеряваме да направим едно широко обединение, което да принуди хората да вземат решение, включително и на референдум. Какъв по достъпен въпрос има за обикновения гражданин, освен този за паметта на неговите предци. Това каза евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в предаването "Денят ON AIR" в коментар за промените в Конституцията, които предвиждат 3 март да не бъде национален празник на страната. По думите му от известно време хора от академичната общност, интелектуалци, олимпийски шампиони и общественици са дали мнението си, че са готови да защитят подобен референдум.

Той нарече идеята на управляващите "некомпетентна".

"Това е този акорд, който демонстрира антинационалния характер и тона на това правителство. Това е опит да се унищожи паметта на българите, да се подмени и забрави подвигът, който нашите сънародници са направили преди повече от 130 години", обясни Витанов, според когото "наглостта на едно управление има някакъв предел".

Отлагането на мечтата на България и Румъния за Шенген помага на Русия

Той смята, че намеренията за съдебна реформа на управляващите са "потънали в чекмеджетата", а президентът Румен Радев е универсалният враг.

Останалите промени в Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава, той нарече конюнктурни. "Те са направени, за да лишат от правомощия един човек, заради някакви натрупани през годините лични отношения. Не смятам, че закон трябва да се прави, за да се отнемат правомощия на един човек. Когато отнемеш правомощия за избора на различни органи, тогава вероятно оправомощаваш други органи", обясни евродепутатът.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее е на мнение, че средствата по Плана за възстановяване и устойчивост най-вероятно ще бъдат изгубени. Те са били предвидени за бизнеса, за да се преодолее кризата от Ковид-19, а вече са минали близо 3 години, в които са усвоени едва 25%.

"Има не само риск (да бъдат загубени, бел. ред.), но и реалност. Въпросът е първо, как върви законодателният процес и второ, готовността на правителството да пусне програмите", обясни той.

По отношение на кандидатурата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за кмет на София Витанов заяви, че Ваня Григорова е "точният профил" за градоначалник. По думите му БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще има твърди кандидатурата ѝ на 2 септември.

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът коментира влизането на страната ни в Шенген. Той защити идеята за локално обединение, в което страната ни да сътрудничи с Румъния и Гърция.

"Сега имаме нова ситуация, ако щете геополитическа, много по-сложна. От една страна е Шенген, но от друга страна е войната в Украйна. Черноморският регион е изправен пред редица предизвикателства – доставките, търговското корабоплаване, алтернативни източници на петрол", каза той.

Според него правителството на страната трябва да работи не само с Австрия и Холандия, но и с други големи държави.

По думите му в страната има повишен миграционен натиск и очевидна неспособност на правителството за справяне с него. Той коментира и убийството на Алексей Петров, като според него той е имал активно участие в политическия живот на страната, особено в последните месеци. Затова и убийството му имало политически отенък.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1351 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.09.01 | 07:11

8
Да се избере 6 ти или 22 септември

2023.09.01 | 07:10

7
На 3 март Родината ни не присъства в нито един документ подписан от руснаците и турците
хаххахха

2023.09.01 | 06:47

6
То добре референдум. Ама дупетатите нарушават законите и не допускат народа да решава. Всички в панделата и така ще се оправят нещата.
Lissa

2023.09.01 | 01:51

5
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Xmiss.pw

2023.08.31 | 22:25

3
Да ти е.а майката червен помияр

2023.09.01 | 00:13

4
4 юли ли да е ве да ти майката продажна
Червени чутури

2023.08.31 | 22:22

2
Да еВа и червените кръвопийци - 45 години лакейничехте на орките и още продължавате да ни тровите живота. Вън от България заедно с празниците си.
мУтрофанова се насра!

2023.08.31 | 22:06

1
Вън окупаторите!

Добави коментар

Водещи новини