Обвиняемите по случая "Локорско" остават в ареста

  • 28 февруари 2023 11:18

  • 373
  • 0
Обвиняемите по случая "Локорско" остават в ареста
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обвиняемите по случая с откритите в камион с дървен материал край Локорско мигранти, 18 от които мъртви, остават с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това определи тричленен състав на Апелативен съд – София (САС). Става въпрос за лицата Тачо Тачев, Петър Янев, Атанас Атанасов и Христиан Дунгаров. Петият от задържаните по случая – Виктор Кузмов не е обжалвал наложената по-рано от Софийски градски съд мярка „задържане под стража“, съобщиха от съда.

Магистратите от САС се мотивираха с големия обем събрани до момента доказателства, от които се прави извод, че всички обвиняеми са участвали в престъпленията, за които са обвинени. Събрани са свидетелски показания, обясненията на задържаните също подкрепят този извод.

Показаха камиона-ковчег от трагедията "Локорско"

Част от тях имат и обременено съдебно минало – осъждани са за различни престъпления в миналото. Дунгаров, който е с чисто съдебно минало също остава в ареста, тъй като извършените от групата с негово участие престъпления са с висока степен на обществена опасност. Здравословното състояние на Атанасов, което бе изтъкнато от защитата му за предпоставка за промяна на неговата мярка, позволява той да пребивава в ареста, определи още съдът. Степента на участие на всеки един от задържаните е въпрос на по-нататъшно разследване ,но на този етап съществува опасността обвиняемите да се укрият, както и да извършат други престъпления.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини