Ген. Миланов за трагедията край Локорско: Жестокост, държали са ги като добитък

  • 20 февруари 2023 21:17

  • 1369
  • 4
Ген. Миланов за трагедията край Локорско: Жестокост, държали са ги като добитък
©
Слушай новината Слушай новината

"Това е дългогодишен процес – движенията на маси от изток към запад. Този процес е най-напред цивилизационен. Какво представлява съставът на тези мигранти - това са млади хора между 20 и 30 години, по морските граници на ЕС малко е по-друга картината. В следващия момент всички влизат без документи", заяви бившият шеф на ГДБОП генерал Румен Миланов в студиото на "Денят  ON AIR".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1300

Според него в Европа се наблюдава сблъсък на цивилизации. 

"Би било редно да се организират ресурсите и на ЕС, и на нашата държава, за да можем да направим границата много по-надеждна от гледна точка на преминаване", предложи ген. Миланов. Той е категоричен, че трябва да се превърне в трайна политика на всички правителства и политически партии.

Експерти: Европа трябва да ни помогне със справянето с мигрантите

Бившият шеф на ГДБОП е на мнение, че преди да получим техническа помощ, трябва да имаме разработен проект за охраната на границата с Турция. "Темата няма пари е вечна, ако искаме да свършим работата, това е оправдание и затова е нужно правилно регулиране на ресурсите", подчерта ген. Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е против това границата да се охранява от армията и отбеляза, че тя може да бъде в помощ на полицията, но трябва да е добре подготвена. Ген. Миланов също така изтъкна, че трябва да имаме доста ефективна наказателна политика.

"Определено трябва да активираме нашето оперативно покритие на цялата тази зона, ако нямаме оперативна информация и тичаме по всеки случай, без да оценяваме риска, ще пилеем сили на вятъра", каза ген. Миланов.

Той изрази мнение и за тайника, в който са се намирали мигрантите, заловени край Локорско: "Жестока работа, най-вероятно са ги държали като добитък".

"Охраната на границата не е само работа на МВР. Дали сме в Шенген, извън Шенген, ние сме задължени да пазим границата и на България, и на Европа", заключи ген. Миланов.

Мая Йорданова
1369 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.20 | 22:50

4
Ами пуснете ги тогава да влизат свободно
????

2023.02.20 | 22:26

3
"Другарю"Миланов,ако бяхте ОТКРИЛИ НОЩНОТО ШКАФЧЕ,щяхме ли да стигнем до ТУК?!?!?!
irmuyi

2023.02.20 | 22:20

2
те са добитък ,дано изпукат до един
старшинката - пенсионер

2023.02.20 | 22:05

1
тъкмо щях да питам за тоя и ето плужека изпълзя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини