Оставиха в ареста обвиняемите за смъртта на мигрантите край с. Локорско

  • 20 февруари 2023 20:28

  • 2098
  • 4
Оставиха в ареста обвиняемите за смъртта на мигрантите край с. Локорско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Христиан Дунгаров, Атанас Атанасов, Петър Янев, Тачо Тачев и Виктор Кузмов. Петимата са обвинени за случая с 18-те починали мигранти в камион край софийското село Локорско.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1299

Съдът се мотивира с наличието на достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че те са извършители на престъпленията, в които са обвинени, както и че може да извършат престъпление. "Деянията са предварително добре планирани и старателно изпълнени", съобщиха от институцията.

До момента са разпитани множество пострадали лица, които разказват подробно, че са блъскали по преградите, защото са започнали да се задушават, но шофьорите не са помогнали и са избягали.

Пред съда петимата обвинени поискаха по-леки мерки за неотклонение.

Дунгаров каза, че е израснал без баща и иска само да е с майка си.

Атанасов заяви, че е съдействал напълно и е помогнал "много неща да се решат". Янев каза, че не се чувства виновен, защото е бил на 400 км. Тачев съжалява, че е "станало така", а Кузмов, който е обвинен за ръководене на организирана престъпна групировка, заяви, че би изтърпял наказанието си, ако му се докаже вината.

 

Съдът не намери достатъчно основания, за да приеме, че петимата могат да се укрият, тъй като са съдействали на разследването.

Прокуратурата иска задържане под стража на петима обвиняеми за загиналите мигранти край Локорско

Определението не е окончателно и подлежи на жалба или протест пред САС. В случай на такива, съдебното заседание е насрочено за 28 февруари.

Валери Зайцев
2098 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Niki2

2023.02.21 | 05:22

4
Kadeto i da pro4etech vinagi Balgari nameseni v mrasni dalaveri. Niama krai,ot den na den stava po locho. Prevarnahme se v 4udovichta i tsial sviat ni gleda!
Petar

2023.02.21 | 00:11

3
Какъв ши-баняк трябва да си, че да не направиш дупки за въздух и да оставиш толкова хора да се задушат. Из-родска работа.

2023.02.20 | 21:33

2
Cта.лин откри Украйна, Ста.линка ще я закрие.
BG

2023.02.20 | 21:20

1
Володимир Зеленски и Хитлер много си приличат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини