Постоянен арест за кюстендилец, хванат с кокаин на границата

  • 27 февруари 2023 15:27

  • 432
  • 0
Постоянен арест за кюстендилец, хванат с кокаин на границата
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Състав на Кюстендилския окръжен съд постанови мярка за неотклонение "Задържане под стража" за 35-годишния Б. К. с постоянен адрес в града. Той е привлечен като обвиняем по сигнал на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ, към посолството на страната в България, че на неустановена дата през първата половина на месец февруари 2023 г. е направил опит да пренесе през граница 480 грама кокаин.

Засега от прокуратурата не дават повече подробности по случая. Според неофициална информация кокаинът е бил в колетна пратка.

Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, а именно, че е било разкрито от органите на МВР.

Повдигнато е и обвинение за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

ГДБОП закопча двама за международен трафик на кокаин

Съдебният състав счита, че данните, събрани в хода на досъдебното производство до настоящия момент, могат да обосноват извод за съпричастност на обвиняемия в извършването на престъпленията, в които е обвинен. Същевременно едно от обвиненията е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 10- 15 години и глоба в размер от 100 000 – 200 000 лв., от което може да се изведе хипотезата за реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини