Ковачева призова за активно участие в избора на следващия ВСС

  • 10 юли 2012 21:50

  • 546
  • 0
Ковачева призова за активно участие в избора на следващия ВСС
© Булфото

Министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент призова апелативните райони София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново към активно участие в процеса на номиниране, обсъждане и избор на членове на следващия Висш съдебен съвет.

За първи път с промените в Закона за съдебната власт на всеки магистрат е предоставено право да номинира свой колега за член на ВСС при провеждане на Общите събрания, подчерта правосъдният министър. Тя призова магистратите да се възползват от тази възможност.

От вашата активност, от вашето професионално, принципно и отговорно отношение зависи това в следващия състав на ВСС да влязат най-достойните, компетентни и почтени хора от вашите професионални среди. Активната позиция на всеки от вас ще се прояви и при избора на делегатите, чийто брой ще бъде увеличен два пъти.

Най-убедителният личен принос на всеки от вас за развитие и усъвършенстване на съдебната ни система сега би било активното участие в предстоящия избор за нов ВСС, категорична е правосъдната министърка.

Тя изрази увереност, че съдиите, прокурорите и следователите в България ще проявят и този път високото си чувство за отговорност и ще защитят по най-достоен начин идеалите на професията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
546 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини