Прокуратурата с подробности за действията на двамата полицаи преди тежката катастрофа на Околовръстното

  • 04 октомври 2022 15:54

  • 5061
  • 5
Прокуратурата с подробности за действията на двамата полицаи преди тежката катастрофа на Околовръстното
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 29.09.2022 г. СГП образува досъдебно производство по данни за престъпление по служба във връзка с информацията за нарушаване на служебни задължения от служители на МВР в нощта на катастрофата, която причини смъртта на френски гражданин, а двама други бяха ранени.

По повод информацията, че Д. Л., обвинен за катастрофата от 25.09.2022 г. на Околовръстен път, се е ползвал с полицейска закрила в нощта на катастрофата, Софийска градска прокуратура информира следното:

"С постановление от 29.09.2022 г., след възложена от СГП проверка, прокурор в СГП образува досъдебно производство за това, че на 25.09.2022 г. в гр. София длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, не е изпълнило служебните си задължения с цел да набави за себе си и за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 вр. ал. 1 от НК. Разследването беше възложено на екип от следователи от отдел „Следствен“ на СГП предвид разпоредбата на чл. 194, ал. 1, т. 2 от НПК, според която разследването на престъпления, извършени от държавни служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 от ЗМВР се провежда от следователи.

Проверяват двама полицаи за незаконни действия преди мелето на Околовръстното

При разследването по делото за пътнотранспортното произшествие с постановление от 28.09.2022 г. наблюдаващият прокурор възложи на органите на Вътрешна сигурност на МВР множество конкретно посочени действия, свързани с установяване дали е имало патрулни автомобили по пътя на автомобила, управляван от обвиняемия, дали същият е бил спиран за проверка и дали такава е била извършена, съответно от кои служители и какво е установила проверката, бил ли е в непосредствена близост до автомобила на обвиняемия патрулен автомобил, който е/не е предприел съответни действия, преди настъпването на ПТП и др. В изпълнение на постановлението от служители на Вътрешна сигурност на МВР са предприети съответните действия и резултатите от тях са докладвани в СГП.

С постановление наблюдаващият прокурор по делото за катастрофата отдели относимите от това наказателно производство материали, които бяха приобщени към образуваното досъдебно производство за престъпление по служба. Незабавно по неотложност следователи от отдел „Следствен“ на СГП извършиха съответните действия по разследването за събиране на доказателства. Активните процесуални действия на СГП са насочени към разкриване на обективната истина чрез провеждането на обективно, всестранно и пълно разследване в съответствие с изискванията на закона. За резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана", съобщават от държавното обвинение.

Мая Йорданова
5061 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
???

2022.10.04 | 18:58

5
Някой разбира ли нещо от брътвежите на въпросния лакей на Каскета и лизач на задника му?! Толкова много думи и нищо съществено?! Срам и позор бе, Бръсната Кратуна с Каскета! Срам и позор! Не ти ли стига, че браниш със зъби и нокти престъпниците на сарайско-банкянската шайка, особено оня от СИК и прикриваш чудовищните му престъпления, чекмеджето, откраднатите милиарди " 8-те джуджета" и безброй много други, с които се отвратил целия ни народ и целия ЕС?! Че сага опъваш чадър и над някакви корумпирани милиционери като теб?! Позор бе, Каскет!

2022.10.04 | 18:46

4
5 минути пета и накрая хуй...... Кажете си пе са го ескортирали за 50 лева мишккте бе
Mafiaта

2022.10.04 | 17:34

3
Е той човека е невинен. Куките са обсъждали с него образцовото му шофиране с 200 и белите магистрали. Ябълките са си съвсем перфектни. Няма гнило.
PaulaFox

2022.10.04 | 17:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Сърбеца

2022.10.04 | 16:48

1
Толкова много думи, а всъщност нищо не се казва и нищо не става ясно ! Демек колегите ще прикривт колегите и ще кажат, че няма такова нрщо

Добави коментар

Водещи новини