Министър Демерджиев: Тестването на полицаите ще продължи, трябва да дават пример

  • 20 октомври 2022 18:01

  • 833
  • 1
Министър Демерджиев: Тестването на полицаите ще продължи, трябва да дават пример
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. обяви, че ще се увеличи броят на пунктовете за вземане и обработка на кръвни проби на водачи, установени с алкохол или наркотици. Той допълни, че тестването на полицаите ще продължи и не вижда причини за недоволство от тяхна страна.

Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. допълни, че липсата на достатъчно пунктове за вземане на проби и тяхната обработка създава повече проблеми на гражданите у нас: "Ще се постараем да създадем много повече пунктове в страната - във всеки областен град, където да се взимат и обработват тези проби и това да увеличи скоростта на тяхната обработка, защото сега тя е забавена. Това създава редица проблеми".

Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол, вече има положителни проби

По повод недоволството на синдикатите в МВР заради тестването за алкохол и наркотици Демерджиев каза: "Няма основание да негодуват. Изключително точни са уредите. Отчитат различни вещества. Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява посредством кръвна проба, когато има съмнения дали това е наркотично вещество, или следствие на вземане примерно на лекарства, предаде БНР.

"Но да се говори, че тестовете са неточни - не, не са неточни. Те отчитат съответните вещества, а причината да се намират в организма, се установява посредством кръвна проба. Както за всички други шофьори, така и за служителите на МВР, които ще се качат на автомобилите си. Нормално е този, който проверява, да бъде пример за този, който бива проверяван", каза още служебният вътрешен министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини