Отложиха делото срещу Местан за катастрофата със загинало дете

  • 26 септември 2022 11:32

  • 940
  • 4
Отложиха делото срещу Местан за катастрофата със загинало дете
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Кърджали отложи днешното заседание по делото за тежката катастрофа през април 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, при която загина 6-месечно бебе. Основание за това бе входирана молба от проф. д-р Станимир Карапетков, в която моли за друга дата с обяснението, че заради интензивна работа по експертизата на друг случай от обществен интерес - катастрофата на бул. “Черни връх“ в София и други неотложни ангажименти, няма да може да бъде изготвена в срок поисканата допълнителна съдебна автотехническа експертиза. 

Въпросната експертиза бе поискана на предходно заседание от защитата на бащата на загиналото бебе - Юсеин Ахмед, който същи е обвиняем по делото. По думите на адвокат Петра Свиленова, заданието има задачата да се определи  изходното местоположение на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в при катастрофата на кръстовището край Загорско. 

Съдът върна в прокуратурата делото за катастрофата с Местан

Катастрофата край момчилградското село бе през април 2019 г. Тогава се сблъскаха два автомобила – единият беше  управляван от Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, а другият - от Юсеин Ахмед, возещ четиричленното си семейство. Вследствие на удара леко пострада съпругата на Юсеин, по-тежко по-голямото дете в семейството, а 6-месечното им бебе почина. Двамата водачи бяха привлечени като обвиняеми.

Днес Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в отново се яви сам в съда, след като на предходното заседание се отказа от двамата си защитници – Менко Менков и Нацко Дойчев. На заседанието не се явиха вещите лица, частното обвинение и защитата на част от частното обвинение. Делото бе отложено за 6 декември от 10,30 часа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
940 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.26 | 11:49

2
Хайде сега, ако почнем да вкарваме в затвора за причинена смърт на пътя. И то депутат. Те са нашите господари. Не може робът да съди господаря си.
Др Скъд

2022.10.11 | 21:32

4
Така е. Трябва всички да се наведем още по ниско
фен

2022.09.26 | 12:18

3
Докога вееее изроди корумпирани!!?? Този е и национален предател също така!!

2022.09.26 | 11:48

1
4 години не могат да направят експертиза. Какъв (лош?) късмет за рязания убиец. Странно съвпадение.

Добави коментар

Водещи новини