Съдът във Варна остави в ареста обвиняем за държане на наркотични вещества

  • 12 септември 2022 15:02

  • 249
  • 0
Съдът във Варна остави в ареста обвиняем за държане на наркотични вещества
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Съдът във Варна уважи искане на Окръжната прокуратура и остави в ареста обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на марихуана.

Съдът във Варна уважи искане на Окръжната прокуратура и определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 41-годишен мъж, обвиняем за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа.

Задържаха двама при спецоперация на ГДБОП, иззеха трева, хероин и кокаин

К.А. е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - по чл.354а, ал.1 и по чл. 354в, ал. 1 от НК. Обвиняемият е задържан на 9 септември 2022 при специализирана операция на ГДБОП във Варна, провела се под ръководството на Окръжната прокуратура в града. В хода на полицейските действия е установена високотехнологично оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, разположена в триетажна къща край града. От имота са иззети 180 стръка марихуана в различна фаза на развитие, 3250 грама суха зелена тревиста маса, оборудване, пригодено за отглеждането на растенията и тяхното последващо изсушаване.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор К.А. бе задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес съдът определи той да остане задържан под стража. Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Определението на Окръжния съд подлежи за обжалване пред Апелативен съд.

Мая Йорданова
249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини