Оставиха в ареста дрогирания шофьор, участвал в гонката с двама ранени полицаи в Бургас

  • 26 юли 2022 16:02

  • 1279
  • 1
Оставиха в ареста дрогирания шофьор, участвал в гонката с двама ранени полицаи в Бургас
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

По внесено от Районна прокуратура - Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., обвинен за заплаха с цел принуда спрямо орган на власт и за допускане на птп при управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, с пострадал полицейски служител, като е избягал от местопроизшествието.

По внесено от Районна прокуратура - Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г. Той е обвинен за това, че на 23.07.2022г. в м.“Пода“ в гр. Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал.1 от НК.

Гонка в Бургас завърши с двама ранени полицаи

Обвиняемият С.Г. е привлечен към наказателна отговорност и затова, че на същата дата, отново в гр. Бургас, в условията на съвкупност с предходното деяние, при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества-„метамфетамин“ и „амфетамин“, установено по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б.“а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас.

Майката на 29-годишния мъж потвърди, че той никога не е имал шофьорска книжка.

Пред съда Стоян Георгиев каза, че съжалява за случилото се и поиска по-лека мярка, защото се грижел за двете си деца на 8 години и за болната си баба. Безработен е. Пред адвоката си обяснил, че се уплашил от полицаите и не помни какво се е случило, предаде БТВ.

В събота вечерта Стоян и спътникът му предизвикаха 40-километрова гонка с пет полицейски автомобила от Созопол през Бургас, която завърши със зрелищен арест в жилищен блок в Средец.

29-годишният мъж е бил под влиянието на два наркотика – амфетамин и метамфетамин.

Мая Йорданова
1279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.29 | 13:39

1
МАНГАЛ! да лежи в затвор и неговите събратя мангали да му се изреждат всеки ден по 10 пъти.

Добави коментар

Водещи новини