Един от ранените полицаи в гонката на „Ботевградско шосе”: Участвам още от самото начало на получаване на сигнала

  • 07 февруари 2024 19:51

  • 4099
  • 2
Един от ранените полицаи в гонката на „Ботевградско шосе”:  Участвам още от самото начало на получаване на сигнала
© Нова телевизия

Пред NOVA говори един от ранените полицаи след гонката на „Ботевградско шосе” в София. В понеделник около 19 часа униформените задържаха 27-годишен мъж, след като получил откуп от 23 000 лева за крадена кола. След започналото преследване двама от полицаите пострадаха леко при верижна катастрофа. А откраднатата кола, за която е поискан откуп, така и не е открита.

Двамата служители на реда са с леки травми и охлузвания. Те работили по случая 1 седмица. Именно тогава ги търси собственикът на автомобила, казвайки, че искат от него 23 000 лева, за да открият открадната му кола.  Униформените изчаквали момента на предаване на парите. Точно тогава обаче взелият откупа мъж бяга с личния си автомобил с висока скорост. И започва гонка.

Това е един от пострадалите полицаи след гонката на „Ботевградско шосе”. Крием лицето му, защото участва в подобни акции цивилен и не трябва да бъде разпознат. „Аз лично участвам още от самото начало на получаване на сигнала. Като с колегите получихме информация, касаеща лице, което предлага съдействие срещу откуп”.

Откуп на стойност над 23 000 лева, за да върне автомобила. Сумата е била предадена на задържания мъж на два пъти. На 31 януари е взел 2000 лева. И още 20 000 - 5 дни по-късно. Точно тогава - бяга от мястото на сделката.

Пострадалите, участвали в гонката в София, са изписани от болницата

„С висока скорост, предприе рискови маневри. Направи няколко нарушения по Закона за движение по пътищата, премина на червен светофар, направи забранен обратен завой”.

През цялото това време полицаите го преследват. „Един от служебните автомобили изпревари въпросното лице, аз бях в автомобила зад него. Бавно, преценихме, че е подходящо мястото автомобилът да бъде тампониран, това означава да бъде спрян принудително с един автомобил пред него и един зад него”.

Заради високата скорост и интензивното движение в час пик се стига до катастрофата. „Ние попадаме в доста рискови ситуации. На които трябва решение да се взема на момента. И то да е правилното. С оглед на това да има безопасно задържане и да няма пострадали граждани”, заяви Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС". Униформените се отървават с охлузвания и натъртвания. Задържаният мъж, който е предложил да открие автомобила, работи в столична автокъща. Оттам към момента отказват коментар. А два дни след акцията все още не е ясно къде е откраднатата кола.

“Aвтомобилът към момента не е открит. Съобразяваме се да даваме подробности, с оглед на това, че ние продължаваме да работим, за да стигнем до самите извършители на кражбата”, допълни Николай Пелтеков. Статистиката на СДВР сочи, че от началото на тази година се наблюдава 30% спад на кражбите на автомобили в сравнение със същия период миналата година.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4099 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:41

2
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­­м­­о­­м­­и­ч­­е­т­а­­ ­в­и­­ ­о­ч­­­а­к­в­­­а­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­.­­F­U­N

2024.02.07 | 23:55

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини