Съдът спря увеличението на заплатите на медиците

  • 18 юли 2022 18:22

  • 2332
  • 2
Съдът спря увеличението на заплатите на медиците
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Съдът спря увеличението на заплатите на медиците в болниците, залегнало в анекса към Националния рамков договор, подписан от Националната здравноосигурителна каса и Българският лекарски съюз.

Решението е в отговор на две жалби от страна на Националното сдружение на частните и на сдружението на общинските болници. То идва броени дни преди крайния срок, в който болничните мениджъри трябваше да повишат заплатите на персонала до минималните нива от Колективния трудов договор в здравния сектор, а именно: 2000 лева за лекар,1500 за медицинска сестра и 910 лв. за санитар, съобщава БТВ.

Повече от половината лекари у нас са на възраст над 55 години

На болниците беше даден срок до август да постигнат тези минимални възнаграждения, в противен случай ще получат по-малко увеличение в цените на клиничните пътеки, по които работят.

От здравното ведомство и от НЗОК казват, че ще обжалват определението.

Мая Йорданова
2332 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dom

2022.07.18 | 19:03

2
a zashto pederaskiat sad ne spria 70 procentnoto uvelicenie na pensiite na upravliavashtite ot 2000 na 3400lv.
НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С МЕДИЦИТЕ НИ!

2022.07.18 | 18:56

1
КЪМ СЪДА ! ! ! Стига сте унижавали работниците! Медиците се тези които събират знания и опит цял живот, и ни лекуват успешно. Искате да ги приравните към шлосерите, касиерките в магазините, продавачките в мол с тийнейджърски заплати? Едно подстригване на полугола глава струва 30 лева , за 4 минути тракане на машината на кубето ти. Засрамете се! Медиците не са врачки, това са хора с трайни, непрекъснато обновяващи се познания, относно болестите които ни връхлитат, нуждаят се от лични средства, от ходене на конгреси, от обмяна на опит! НЕ СЕ ГАВРЕТЕ С МЕДИЦИТЕ! НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С МЕДИЦИТЕ НИ! Имате право на законодателно право. Направете закон и го предложете на тунеядците в НС. нищо че ни показват среден пръст на живо по телевизията от парламента и ни призовава министър ДА ГО ДУХАМЕ. Изисквайте настойчиво да ви чуят, уважат! Има опозиция която вижда, чува всичко , но и е нужна вашата подкрепа в предсрочните избори.

Добави коментар

Водещи новини