Васил Пандов от НЗОК: Лекарите и сестрите ще получат увеличението на заплатите си

  • 21 юли 2022 17:52

  • 1683
  • 3
Васил Пандов от НЗОК: Лекарите и сестрите ще получат увеличението на заплатите си
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Решението на съда може да бъде обжалвано. Към момента изискването за увеличение на заплатите на лекарите и сестрите е в сила. Брутните работни заплати трябва да бъдат увеличени до края на месец юли, а от 1 август и основните заплати. Това заяви в „Лице в лице“ председателят на Надзорния съвет на НЗОК доц. д-р Васил Пандов за последиците от спряното увеличение на парите за заплати в болниците от ВАС.

Той уточни, че до това решение се е стигнало след широко обществено и браншово обсъждане и е заложено в Националния рамков договор.

„Държавата е отпуснала със задна дата 22 млн. лева от 1-ви май. Това е заложено в Националния рамков договор. Част от лечебните заведения са обжалвали увеличението. Този процес обаче е необратим“, уточни той.

Заплатите на медиците: Полемика около увеличението на възнагражденията

„Съдът ще се произнесе дали това е законосъобразно решение, след няколко месеца. През това време ние ще сме подготвили законодателни изменения, с които НЗОК ще може да предприеме такива действия“, съобщи доц. Пандов.

Той бе категоричен, че лекарите и сестрите ще получат гарантираното увеличение на заплатите си. Относно опасенията на някои лечебни заведения, че това ще означава фалит, доц. Пандов заяви, че проблемът е в лошото финансово управление.

Мая Йорданова
1683 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сестра

2022.07.29 | 15:39

3
КОГА КОГА КОГА
Умник Гюро

2022.07.22 | 11:54

2
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!

2022.07.21 | 19:47

1
Нов хит на Слави : Без газ в Дуйсбурга , Миами (САЩ) ни очеква ! Супър микс , платформа ADA , фийтчеринг както катеринг инклюсив TYR

Добави коментар

Водещи новини