Окръжният съд в Монтана прекрати присъда за контрабанда на цигари, издадена от съд в Румъния

  • 14 юни 2022 16:17

  • 1974
  • 1
Окръжният съд в Монтана прекрати присъда за контрабанда на цигари, издадена от съд в Румъния
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Монтана прекрати ефективна присъда от две години затвор, издадена от съда в румънския град Калафат срещу 49-годишният Е. В. Д. от Лом за контрабанда на цигари.

Мъжът е освободен от затвора, след като е излежал 11 дни от наказанието, съобщават от съдебната палата в Монтана.

По 15 г. затвор за нидерландец и белгиец за контрабанда на прекурсори

През декември 2016 година Е. В. Д. бил заловен на влизане в Румъния през моста Видин-Калафат от митничарите в Калафат с микробус, в който били укрити 20 520 броя цигари без бандерол. Срещу него започнало разследване, което установило, че с деянието си е нанесъл щети на румънската държава в размер на 10 999 леи. Той е осъден на две години затвор ефективно от съда в Калафат, а Апелативният съд в Крайова потвърждава наказанието. През месец април т.г. Окръжният съд в Монтана приема за изпълнение в България издадената в Румъния присъда, а в средата на месец май изпраща Е. В. Д. в български затвор.

На 26 май в Окръжната прокуратура в Монтана е получено уведомително писмо от съда в Калафат, че с решение на Конституционния съд на Румъния текстът от Митническия кодекс на Румъния, по който Е. В. Д. е осъден за контрабанда, е бил обявен за противоконституционен и деянието е декриминализирано. Въз основа на това Окръжният съд в Монтана е прекратил наказанието „Лишаване от свобода“ на Е. В. Д., който към този момент е изтърпял 11 дни от присъдата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XA XA XA

2022.06.14 | 17:09

1
ИЗВАДИ КЪСМЕТ ГЕНИ - СТЪКЛЕНИЯ ...........

Добави коментар

Водещи новини