Изправят пред съда мъж, заплашил селска кметица с убийство

  • 01 юни 2022 16:07

  • 500
  • 1
Изправят пред съда мъж, заплашил селска кметица с убийство
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, с внесен в съда обвинителен акт повдигна обвинение на А.М. (на 72 години) за извършено от него престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият е криминално проявен, осъждан, с влезли в сила седем присъди.

През 2020 г. той бил признат за виновен и осъден за закана срещу живота на кмета на с. Селановци. След изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ мъжът се върнал в селото.

На 20.11.2021 г. и 21.11.2021 г. обвиняемият се обадил по телефона на Р.К., кмет на с. Селановци, и отправил закани с убийство спрямо нея. През следващите дни той обикалял района около кметството. Пострадалата се чувствала застрашена от поведението му.

Каплата невинен за закана с убийство на шеф на мото клуб в Дупница

С действията си А.М. е извършил престъпление срещу личността, като се заканил с убийство на длъжностното лице по повод изпълнение на службата и функцията му, което породило основателен страх за осъществяването му у Р.К.

Предстои делото да продължи в съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БИБИЯН

2022.06.01 | 16:20

1
Мили Боже, с кави клюки под формата на новини ни мътят главите. Пишете псевдо новинарчета КОГА ЩЕ НИ СЪОБЩИТЕ кога пред съда ще се изправят типове, мошеници като кокорчо и миниетчийския председател долетял като месия от канада! добавям и президента РР, както псевдо следователя с 12 -те клозета.

Добави коментар

Водещи новини