Каплата невинен за закана с убийство на шеф на мото клуб в Дупница

  • 11 май 2022 16:25

  • 2284
  • 1
Каплата невинен за закана с убийство на шеф на мото клуб в Дупница
© Фейсбук, архив

Васил Капланов - Каплата е признат за невинен по обвинение за закана за убийство, отправена към шефа на мотоклуба "Неразделни братя" в Дупница Димитър Недев.

Решението е на първа инстанция на състав на Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели. Те признаха подсъдимия Васил Капланов за невиновен в това, че на 31 август 2020 г. в курортен комплекс “Слънчев бряг“, община Несебър, в хотел, се е заканил на Димитър Недев от гр. Дупница с убийство, с думите: „Децата ти ще останат сираци“.

Васил Капланов излиза на свобода

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил.

Поводът за заканата бил участие на Недев във фейсбук група "Къде е Янек", където се коментира изчезването на Янек Миланов на 31 юли 2020 г. Тогава, вечерта, той за последно е видян в колата на Каплата и оттогава следите му се губят.

Преди дни Недев отново се оплака, че Каплата го заплашил с пистолет, минавайки с колата си покрай него, жена му и детето. За този случай срещу Капланов бе повдигнато ново обвинение за закана с убийство, но районният съд не му определи мярка за неотклонение, защото не намери достатъчно доказателства Каплата да е извършил престъплението. 

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил обаче днес взе мярка за неотклонение „Подписка“, по отношение на Капланов. Според обвинението, на 1 май пред мотоклуб „Неразделни братя“ в Дупница, Васил Капланов е отправил закана за убийство към Димитър Недев, като от автомобила си е насочил огнестрелно оръжие - пистолет към него и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Окръжен съд счита, че разследването е в първоначален етап и събраните доказателствени средства са достатъчни за формиране на подозрение към съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние. Не са налице другите две предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение- реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил взе по отношение на обвиняемия Васил К. мярка за неотклонение „Подписка“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Радина Лазарова
2284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.11 | 16:34

1
Тука, е така

Добави коментар

Водещи новини