Съдът в Кърджали не даде ход на делото на стрелеца-беглец от хасковското село Сърница

  • 23 февруари 2022 14:07

  • 291
  • 1
Съдът в Кърджали не даде ход на делото на стрелеца-беглец от хасковското село Сърница
© bulphoto (архив)

Районният съд в Кърджали не даде ход на насроченото днес разпоредително заседание по делото срещу стрелеца-беглец от хасковското село Сърница  - Бейсим Салиф, и насрочи ново за 23 март.

Причината бе, че подсъдимият по обвинение за извършване на две престъпления на територията на област Кърджали, който се намира в ареста в Хасково, не даде съгласие делото да бъде разгледано чрез електронна видео връзка. Той бе включен по Skype, а в съдебната зала присъстваха съдебният състав, служебно назначеният защитник на Бейсим, обвинението, в лицето на прокурор Петя Чотрова и Ердинч Аптиш, срещу когото подсъдимият бе отправил закани за убийство.

Изправят пред съда стрелеца от Сърница

Съдия Здравка Запрянова обяви, че подсъдимият се намира в помещение в Сектор „Арести“ при Районната служба „Изпълнение на наказанията“ – Хасково. Той е предаден на съд по обвинение в извършване на две престъпления. Едното е за държане на огнестрелно оръжие – пушка, без надлежното разрешително.

Второто обвинение е за отправена на 30 ноември 2021г. закана за престъпление против личността – заплаха за убийство спрямо Ердинч Аптиш от чернооченското село Душка, който в последствие пък успя да го залови. 

Ден по-рано, на 29 ноември, Бейсим Салиф бе обявен за общодържавно издирване, след като в родното си село Сърница, област Хасково, бе стрелял със самоделна пушка, бе наранил с нож жена в ръката и бе избягал.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Очакваме Становище на Парламента

2022.02.23 | 14:16

1
Жертвите тази седмица в Канада са повече от жертвите в украинския конфликт.

Добави коментар

Водещи новини