Разследват Хени Шиякова вече повече от година

  • 08 юни 2012 08:21

  • 1454
  • 1
Разследват Хени Шиякова вече повече от година
©

През април миналата година е образувано досъдебно производство срещу служител на МО. Това обяви пред БТВ говорителят на Военната окръжна прокуратура Елин Алексов. Първоначално делото е образувано по обвинение във вземане на подкуп. Самата комисия за конфликт на интереси е сезирана от наблюдаващия прокурор, съобщи той

Повод е екскурзията на Хени Шиякова до о. Бали. Тя е последваща след сключването на договора. Тъй като не е прието досъдебното производство да се разисква по време на провеждането му обаче информацията е минимална, уточни Алексов. Ако се стигне до обвинителен акт ще бъде оповестена цялата информация.

Военно окръжна прокуратура имат за свой предмет на дейност всички военни структури. Ние имаме план за проверка на цялата дейност на МО включително и договорната дейност. Военна полиция отделно от това извършва проверки. Алексов обаче отказа да съобщи как и кой точно е подал сигнал срещу шефката на военните контрольори Хени Шиякова. До момента тя все още не е отстранена от длъжност.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
werewr

2013.11.21 | 10:00

1
Просто не знам кое е неясното в случая?Тази си е прибрала рушветите -това е ясно.Екскурзия до Бали е от рода на 3000Е на човек , а тя едва ли е ходила на тази луксозна дестинация сама!!Така ,че двама човека са 6000Е .Питам аз от къде има някаква държавна чиновничка 12 000лв за почивки!По пътя на простата логика може да се предположи с какви доходи разполага тази персона.до кога ще търпим разни такива в безхаберната ни държава!!!Сега най-много да я уволнят след като е крала и се е "наяла"Върхът бе ,че синът и работи има фирма пряко свързана с работата на майка му!!!как така пък стана ,че синът на служитела в военно министерство се занимава с това ,а не свири на флейта примерно.Моя баща е водопроводчик , но аз не съм такъв!!!Затвор за тъпата кучка ,затвор!!!

Добави коментар

Водещи новини