Гешев се срещна с генералния секретар на Международната асоциация на прокурорите

  • 10 декември 2021 12:05

  • 819
  • 2
Гешев се срещна с генералния секретар на Международната асоциация на прокурорите
© ПРБ

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във проведе работна среща с Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Той бе на посещение в София по повод организираната от Прокуратурата на Република България конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“. В работната среща участваха и заместник-главните прокурори Красимира Филипова и Даниела Машева, както и завеждащият отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.

В хода на разговора бе обсъдена работата на прокуратурата и предизвикателствата пред работещите в нея, както и необходимостта от опазване независимостта на магистратите с цел гарантиране обективността и върховенството на правото. 

Гешев открива конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“, кани и Рашков

Акцент в разговорите бе и готовността на Международната асоциация на прокурорите за активен диалог и сътрудничество с Прокуратурата на Република България по линия на запазване на интегритета, гарантиране спазването на човешките права и осигуряване на необходимите условия за независимо изпълнение на професионалните задължения на прокурорите в страната.

Филип Епитропов
819 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кажи ми Сийке

2021.12.10 | 13:31

2
Защо и двамата са без каскети?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.12.10 | 12:43

1
ТОВА НЯМА ДА ПОМОГНЕ.

Добави коментар

Водещи новини