На 14 декември ще са делата за проваления избор за членове на ВСС

  • 30 ноември 2021 16:25

  • 1786
  • 0
На 14 декември ще са делата за проваления избор за членове на ВСС
© Novini.bg

Делата за проваления избор за членове на Висшия съдебен съвет от съдийската колегия ще са на 14 декември. Това съобщиха от Върховния касационен съд.

С разпореждане на председателите на двете върховни съдилища в смесените състави ще влизат трима съдии от ВКС и двама съдии от Върховния административен съд (ВАС).

Първото дело е образувано по жалба, подадена по пощата на 25 октомври от кандидатите за изборни членове на ВСС Марина Михайлова - съдия във ВАС, и Деян Денев - съдия в Окръжен съд - Варна. Двамата обжалва решението на Избирателната комисия за избор на членове на ВСС от квотата на съдиите, с което изборът е обявен за нередовен на 17 октомври. Изборът се провали заради ниския кворум. Членовете на смесения петчленен състав за разглеждане на делото са избрани чрез системата за случайно разпределение на делата. По същия ред е образувано второ дело. То е по жалба, постъпила във ВСС от Марина Михайлова.

Михайлова и Денев бяха кандидати за членове в съдийската колегия на ВСС. Ако бяха избрани, те щяха да заемат местата на Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев, които подадоха оставки.

Изборите за членове на ВСС се провалиха отново

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини