Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви

  • 25 ноември 2021 14:43

  • 2113
  • 1
Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви
© Булфото (архив)

Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Това съобщиха от комисията. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията, става ясно от прессъобщение на КПКОНПИ.

Съдилища в страната са уважили искове на КПКОНПИ за 10 511 608 лева, информират още от комисията.

Иво Прокопиев: Пълни глупости са твърденията, че съм назначил 20 министри в трите кабинета на Борисов

С решение на съда в Русе в полза на държавата са отнети активи на стойност 3 901 017 лв. от Валентин Ганев и свързани с него юридически лица. Производството на Комисията е започнало след привличането на Ганев като обвиняем за данъчни престъпления.

Съдът във Велико Търново е постановил решение, с което в полза на държавата са отнети 59 231, 80 лв. от Петър Георгиев. Производството на КПКОНПИ е започнало след привличането му като обвиняем от прокуратурата за телефонни измами. Отнети са и 10 коли, суми от дружествени дялове, както и от продажбата на четири други автомобила.

Отново с решение на съда в Русе е отнето имущество за 6 153 250 лв. от Филип Маринов. Проверката за него е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления в особено големи размери - като физическо лице и като управител на фирма "ВИП Лизинг" и "Копърка".

С други решения на съдилища в страната са отнети редица автомобили и пари

Радина Лазарова
2113 1

Коментари 1

Добави коментар
Дирбекир

2021.11.25 | 19:16

1
Недосегаемите!Баща му беше любимец на Тошко също като Бойко дано да се пържи във ада тая плешива очилата отрепка дето ни завеща гадните си номенклатурчици и техните издънки които оплюскаха България!

Добави коментар

Водещи новини