В Русе трима полицаи получиха присъди за подкупи на пътя

  • 18 октомври 2021 19:41

  • 879
  • 0
 В Русе трима полицаи получиха присъди за подкупи на пътя
© Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Русе осъди трима полицаи от районното управление в град Сливо поле за подкупи на пътя. Това съобщиха от Съдебната палата в Русе.

Случаят е от 6 януари тази година. След съвместна акция на Русенската окръжна прокуратура и дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР бяха арестувани 44-годишният Б.Б. - командир на отделение в група "Охранителна полиция" в РУ-Сливо поле, 41-годишният Н.А. - старши полицай, и Е.М. на 41 г. - младши автоконтрольор.

Според прокуратурата по време на дежурство полицаите взимали от шофьори-нарушители - наши и чуждестранни граждани, обикновено между 20 и 50 лева, за да не им съставят акт. Имало и по-големи суми - по 800 лева, 180 евро и 200 евро. Това продължило повече от пет месеца.

Пред съда тримата се признаха за виновни.

Така Б.Б. е наказан с четири години затвор, глоба от 6000 лева и пет години лишаване от право да заема служебна длъжност в системата на МВР.

Младши автоконтрольор Е.М. получи условна присъда от три години затвор с пет години изпитателен срок. Той е глобен с 4000 лева, като няма право три години да заема служебна длъжност в системата на МВР.

Старши полицай Н.А. е наказан с условна присъда от три години затвор с три години изпитателен срок, глоба от 3000 лева и три години лишаване от право да заема служебна длъжност в системата на МВР.

Присъдите могат да се обжалват в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Служител в „Инспекция по труда“ - Пазарджик е задържан за поискан подкуп

Последвайте канала на

Константин Тодоров
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини