До шест години затвор грозят задържания за подкуп служител на ДАНС - Пловдив

  • 12 ноември 2021 15:15

  • 380
  • 1
До шест години затвор грозят задържания за подкуп служител на ДАНС - Пловдив
©

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 49-годишен служител на ДАНС, за това, че от септември до ноември три пъти е поискал различни суми на обща стойност 2250 лв. от фермер, за да не извърши действия по служба.

Служителят на Териториалната Дирекция на ДАНС - Пловдив, работил по направление „Земеделие“. Той извършвал проверки по повод постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта. Провел е няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки и да ги насочи към други обекти.

Служител на ДАНС е спипан с подкуп, обещавал смачкване на преписки

Служителят на ДАНС беше задържан вчера при съвместна акция на Окръжна прокуратура - Пловдив и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на втората парична сума. По делото са извършени множество действия по разследването, включително обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършване на което Б.Х. е обвинен, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Мая Йорданова
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.13 | 15:44

1
ПРАВОСЪДИЕ?! Вие гаврите ли се с нас потърпешите? Иската да има подобни престъпления? Друснете му присъде 20 години и престъпленията от подобен характер ще изчезнат в спомените ни.

Добави коментар

Водещи новини