Лозан Панов с критика към президента за безучастността му към съдебната система

  • 22 септември 2021 19:56

  • 2447
  • 8
Лозан Панов с критика към президента за безучастността му към съдебната система
© bulphoto (архив)

Председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет няма да бъде кандидатът за президент на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ на изборите през ноември. След седмица започва процедурата по избор на неговия наследник.

„Сега, в момента, не вярвам, че ще дойде новият месия. Това вече се е случвало многократно“, коментира Панов пред Канна Рачева в последните си дни начело на ВКС.

Попитан има ли политическо влияние върху избора на тримата големи в съдебната система в България, Панов отговори: „По-скоро смятам, че управляващите мислят за съдебната система тогава, когато отидат в опозиция. Тогава на тях им трябва една независима съдебна система. Не очаквайте, че ще посоча своя наследник, както го направи господин Цацаров (б.р. бившият главен прокурор) за господин Гешев (б.р. настоящият главен прокурор)“.

Подновяват протестите срещу Иван Гешев в деня на Независимостта

Председателят на ВКС отправи остра критика към безучастността на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към съдебната система.

„Трябва да кажем и няколко думи за споделената роля на президентството. Спомняте ли си „Цумгейт“? Тогава имаше пълни основания да се търси отговорност на господин Цацаров като главен прокурор на Република България. Тогава той каза: „Крамолите във Висшия съдебен съвет не са дневния ред на България“. Всъщност, години по-късно се оказа, че дневният ред на ВСС стана и дневен ред на страната с избора на главния прокурор. Ето защо вече няколко пъти казах – не вярвам в месиите, защото преди да вдигнеш юмрука, не съм чул той да е имал някакво изявление, което да е насочено към господин Цацаров“, посочи Панов.

„Ролята на президента не е да гледа отстрани. Всъщност, президентът изживя своя конституционен катарзис тогава, когато „преторианската гвардия“ на Гешев почука на неговата врата и влезе в президентството“, смята председателят на Върховния касационен съд.

Мая Йорданова
2447 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Виктор

2021.10.03 | 14:13

8
Сега е момента да се поправи грешката. Има много добри кандидатури на достойни хора. Време е и на България да се случат дори управници.
Странно съвпадение

2021.09.22 | 20:20

1
Нито един от критикарите на Радев, който има възможност, не смее да излезе на избори срещу него.
долния тапанар,

2021.09.23 | 05:27

7
добре си избрал ника, шизо, ама КОЙ е тоя?
тъпанари

2021.09.22 | 21:31

5
ИМА КОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ГО СМАЧКА ШАПКАРА
Еми...

2021.09.22 | 20:51

3
Нормално, от досегашните плювалници преди Радев, които ги цаниха за президенти повечето бяха алчнин страхливци, а всички без изключение безгръбначни. На тоя знаем кой му е кум.
Гоги

2021.09.22 | 20:38

2
Неуместно се използва думата Президент за това недоразумение! Тоя наглец не е свършил за една стотинка работа. Размахва единствено юмрук, характерно за комунягите.
Жоро

2021.09.22 | 21:45

6
Все още не е много късно да си поправим грешката на изборите! Пропуснем ли и този път бедна ми е фантазията!
Симеон

2021.09.22 | 21:04

4
Все още не е много късно да си поправим грешката на изборите! Пропуснем ли и този път бедна ми е фантазията!

Добави коментар

Водещи новини