Отложиха делото за катастрофата с Местан заради свидетели

  • 20 септември 2021 13:30

  • 927
  • 2
Отложиха делото за катастрофата с Местан заради свидетели
© Булфото (архив)

Само един от тримата призовани свидетели се яви в Окръжния съд в Кърджали на днешното заседание по делото за тежката катастрофа с участието на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. При инцидента на 14 април 2019 г. на разклона за момчилградското село Загорско загина бебе на шест месеца.

Местан присъства на заседанието. В залата не се явиха другият обвиняем - бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, управлявал семейния автомобил при настъпилата катастрофа и частните обвинители, в лицето на пострадалото семейство, информира БТА.

Свидетелят бе разпитан, а пред магистратите бе изложена и техническа експертиза за изследване на достоверността на направени по случая видеозаписи. Неявяването на другите двама свидетели - двама лекари, бе причина защитниците на Местан да поискат да не бъдат разгледани направените петорна автотехническа и седморна комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи. По думите на адв. Нацко Дойчев лицата са преки свидетели на част от инцидента и по-точно - лицата оказали първа помощ на загиналото бебе.

Пред тричленния съдийски състав на Окръжния съд защитникът отбеляза, че показанията на въпросните двама лекари не присъстват в направената комплексна експертиза, а техните показания са от съществено значение за хода на делото, за да бъде допълнена в детайли картината и определена точната причина за смъртта на пеленачето.

Лютви Местан поиска следствен експеримент за отсечката, на която катастрофира

След кратко съвещание Окръжният съд в Кърджали реши да уважи искането на защитата на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и насрочи следващо заседание за 22 ноември. На него трябва да бъдат разпитани двамата свидетели, след което вещите лица да представят резултатите от направените експертизи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
927 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Росен

2021.09.20 | 13:53

1
Абе този убиец още ли НЕ е в затвора БЕ???

2021.09.20 | 18:16

2
Няма и влезе условна ще му дадат и толкова

Добави коментар

Водещи новини