Хаджигенов атакува председателя на СГС: Алексей Трифонов няма българско гражданство и трябва незабавно да бъде освободен

  • 02 септември 2021 18:04

  • 1959
  • 5
Хаджигенов атакува председателя на СГС: Алексей Трифонов няма българско гражданство и трябва незабавно да бъде освободен
© Булфото архив

"Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" настояват за освобождаване на председателят на СГС Алексей Трифонов от длъжността съдия заради гражданството му. Това обяви зам.-председателят на Парламентарната група на ИБГНИ Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971.

Той обясни, че от писмен отговор на служебния министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия до журналистката Валя Ахчиева става известно, че председателят на Софийски градски съд няма българско гражданство.

ВАС окончателно отхвърли жалбата срещу избора на председател на СГС

По думите на Хаджигенов това означава, че Трифонов не само не може да е председател, но не може и да е съдия в български съд.

"От името на парламентарната група ще бъде изпратено писмо до министър Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия с искане за започване на процедура за освобождаването на Трифонов. Възникват и два въпроса, които касаят нищожността на всички актове в качеството му на председател на СГС, както и всичките му актове като съдия", коментира Хаджигенов.

Той припомни, че конкурсът за определянето на Трифонов като председател на съда е бил обжалван. ВКС в крайна сметка реши, че няма да събира доказателства, посочи Хаджигенов.

"Това е порочна практика, за която европейският съд в Страсбург във всяко второ решение критикува българските съдилища, които отказват да събират доказателства дори по очевидни теми. Наложи се един истински министър на правосъдието да извърши истинска проверка и да установи, че Алексей Трифонов няма българско гражданство", коментира той.

Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971 попита кой е избрал Алексей Трифонов за председател на СГС и отговори: "Този състав на ВСС, под ръководството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Цацаров, Гешев и всички заподозрени".

Мая Йорданова
1959 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.10.14 | 12:20

5
а канадеца защо не беше веднага освободен от правителството нарадев? защо и къде бяхте та нищо не казахте....двоен аршин викаш....браво
Гост

2021.09.03 | 14:50

4
Няма ли някой, който да ликвидира тоя простак Хаджигенов?

2021.09.02 | 19:38

3
Всезнайкото да престане да се прави на интересен?защо не пита за двойното гражданство на назначеният от Радев министър?

2021.09.02 | 19:36

2
Този,кога ще го съдят за миналогодишните му изяви?

2021.09.02 | 18:42

1
БРАВО!

Добави коментар

Водещи новини