Официално: „Росенец“ е плаж

19 април 2021 17:01

Официално: „Росенец“ е плаж
© bulphoto (архив)
13604 3

Край на спора за статута на терена край летните сараи на Ахмед Доган в парк „Росенец“. С решение на Върховния административен съд ивицата официално е призната за плаж.

Близо година след протестите и половин година, след като Агенцията по кадастър изготви специализирана карта на плаж „Росенец-изток“, ивицата официално получи статут на такъв. Решението за вписване в кадастъра на плажа край лятната резиденция на почетния лидер на ДПС се забави заради обжалване от фирма, свързана с почетния председател на ДПС.

Доброволци почистиха затревения плаж в парк "Росенец"

Аргументите им са, че това е самозалесила се територия, обрасла с дървета и храсти.

Делото не е приключило, но плажът е вписан с предварително изпълнение. Площта му е 1412 квадратни метра, от които близо една трета са бели дюни.

"Съдът именно това казва, че няма нужда да се спира изпълнението на тази заповед, а той трябва да се нанесе. Плажът си е там, той си е плаж, няма как да се промени, освен ако няма някакво природно бедствие или нещо такова. В картата се регистрира имота така, както съществува на мястото", каза пред БТВ инж. Светла Кутлева, нач. Агенция по геодезия, картография и кадастър-Бургас.

Novini.bg
13604 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
123

2021.04.19 | 21:21

3
Сараите да се отнемат! Те са на народа. Правени са с крадени ,народни пари. Да стане университет ,или някакво училище! Циган@ ринът да ходи там ,откъдето е дошъл. Комлушките цига@ори са ни предостатъчно!
Росен

2021.04.19 | 19:00

2
Той си беше плаж и преди, само че заграбен от олигарси и недостъпен за нормалните хора. А най- вероятно ще е недостъпен и в бъдеще.
Тея

2021.04.19 | 17:41

1
Мангали нямат никаква работа в парламента...

Добави коментар

Водещи новини