В Русе отложиха дело срещу Пламен Бобоков

  • 12 април 2021 12:43

  • 488
  • 0
В Русе отложиха дело срещу Пламен Бобоков
© Булфото (архив)

Русенският окръжен съд отложи насроченото за днес заседание по делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Причината е заболяване на адвоката му Ина Лулчева.

Обвинението срещу Бобоков е за това, че на 17 юни миналата година в дома си в Русе държал 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Окръжният съд в Русе насрочи нова дата за гледане на делото - на 2 юни тази година.

В Русе се гледа дело срещу Пламен Бобоков

По време на разпоредителното заседание на 8 март т.г. съдът остави без уважение исканията на защитата на подсъдимия за прекратяване на делото и за отмяна на запорираното имущество - хиляди декари земя и сгради, приемайки ги за неоснователни.

От съда информират, че наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление, е до шест години затвор и глоба от 3000 до 15 000 лева. Може да бъде наложена и конфискация до една втора от имуществото на виновния, както и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини