Районната прокуратура в Разград повдигна обвинения на мъж за измама

  • 26 март 2021 14:37

  • 525
  • 1
Районната прокуратура в Разград повдигна обвинения на мъж за измама
© gettyimages

Районната прокуратура в Разград повдигна обвинения на 34-годишен мъж за извършена измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиняемият въвел в заблуждение жена от града, че била ценена и харесвана, както и че се намирала в сериозна връзка с мъж, който споделял по един или друг начин живота ѝ.

Съдят по двама на ден за фиктивни бракове

Мнимата връзка била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 година до май 2020 година. През тези две години мъжът многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си - адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и други.

Пострадалата жена, за периода на мнимата им връзка, му изпратила пари, златни накити и други вещи за около 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. Златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия. Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Престои да бъде внесено искане до Районния съд в града за налагане на мярка "задържане под стража".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennifera16

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­и­­ж­­т­е­­ ­­м­­о­­­я­­­т­­­а­ ­­­т­­и­­­й­­н­­ ­­­п­у­т­к­­­а­­ ­­-­­ ­­W­­­W­­W­­.­B­G­1­­­7­.­­­C­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини