Криминално проявен мъж е задържан в Бургас за телефонна измама

  • 17 февруари 2021 14:25

  • 360
  • 1
Криминално проявен мъж е задържан в Бургас за телефонна измама
© Pixabay

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление на МВР – Бургас е задържан 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, взел в края на миналата година паричната сума от 10 480 лв., собственост на 69-годишна жена от областния град, измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас.

Установено е, че около 15.00 часа на 4 ноември 2020 година жената получила телефонно обаждане от мъж, представил се за „прокурор Лазаров”. Непознатият я въвел в заблуждение, като обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и пенсионерката без притеснения трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците за да бъдат задържани от служителите на реда. Жената събрала сумата от 10 480 лева, поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин „Билла” в к-с „Меден Рудник”. Малко по-късно тя констатирала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Четвърто Районно управление – Бургас.

Проведени са множество действия по разследване на случая, като служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите – т.нар. „муле” е 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който е задържан за срок до 24 часа.

Той направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното деяние. Съвместно със служители от Четвърто Районно управление – Бургас е извършено претърсване в дома на 47-годишния мъж, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума.

Последвайте канала на

Novini.bg
360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mariaa19

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­м­о­я­­т­­а­­­ ­­­т­­и­­й­­н­­ ­­­п­­у­­т­­к­а­­ ­-­ ­­W­­­W­­W­.­­B­G­­1­­­7­.­­C­­­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини