Иван Гешев награди магистрати и полицаи след съвещание на ръководствата на ПРБ и МВР

04 март 2021 14:17

Иван Гешев награди магистрати и полицаи след съвещание на ръководствата на ПРБ и МВР
© ПРБ
278 0

Днес, 04.03.2021 г., ръководствата на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и на Министерството на вътрешните работи (МВР) проведоха работно съвещание, на което бяха обсъдени акценти от дейността на правоохранителните институции по противодействие на престъпността през 2020 г. Набелязани бяха и мерки за опазване на обществения ред и сигурността при провеждане на предстоящите избори за Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

В съвещанието участваха главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, зам.-главните прокурори Даниела Машева, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, директорите на ГДБОП и ГД „Национална полиция“ Любомир Янев и Николай Хаджиев.

Прокуратурата и МВР: През 2020 г. има спад на всички видове престъпления

След края на работното съвещание, проведено в сградата на МВР, на официална церемония бяха наградени 18 прокурори, следователи и служители на вътрешното министерство за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения.

Предоставяме ви информация за наградените и случаите, по които са работили:

Заместникът на главния прокурор при Върховната административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева е отличена с предметна награда за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения при осъществяването на административното и организационно ръководство на Върховна административна прокуратура и съществен принос за издигане авторитета на Прокуратурата на Република България.

С плакет „Прокуратура на Република България“ са отличени Дияна Иванова, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Варна, и Димитър Кайряков, прокурор в ОП-Варна. Двамата са наблюдаващи прокурори по досъдебното производство за незаконно пренасяне през границата на над 400 кг хероин, разкрит през февруари т.г.

С Почетен знак „Прокуратура на Република България“ са наградени и шестима служители, участвали в разследването на контрабандата на наркотичните вещества. Това са Деан Горанов, инспектор в сектор БОП-Варна при ГДБОП - МВР, разследващите полицаи от сектор БОП-Варна Живко Страхилов, Борислав Димитров и Пламена Виденова, старши разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГДМРР)  Георги Христов и Ириан Никитов, старши експерт при ГДМРР.

Плакет „Прокуратура на Република България“ получиха прокурорът от отдел 04 „Международен“ при ВКП Сава Петров и следователят в отдел 03 „Стопански“ на Националната следствена служба Светослав Василев за работата им по молби за правна помощ от САЩ, свързани с разследване на дейността на лица, използвали рансъмуеър (ransomwear) с наименованието NetWalker. Зловредният софтуер е атакувал здравни заведения, училища, предприятия и правителствени агенции в САЩ чрез проникване в компютърните им системи и криптиране на информацията, за чието разкодиране е бил искан откуп в големи размери.

Прокурорът от Окръжна прокуратура-Стара Загора Ваня Керанова-Робакова получи плакет „Прокуратура на Република България“ за водено от нея наказателно производство, по което е постигната осъдителна присъда за двама извършители на грабеж над възрастен мъж в с. Енина, община Казанлък.

Главният прокурор Иван Гешев награди прокурори от ВКП

Прокурорите Ивета Маркович и Калин Близнаков от Специализираната прокуратура (СП) и Елица Василева, прокурор от Софийска районна прокуратура, командирована в СП,  са отличени с плакет „Прокуратура на Република България“. Ивета Маркович получи наградата за работата й по разследване на организирана престъпна група за изработка и разпространение на неистински парични знаци и български лични документи, неутрализирана на 1 февруари т.г. при съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Службата за борба с наркотиците DEA. Калин Близнаков и Елица Василева бяха поощрени за професионално свършена работа по изпълнение на молба за правна помощ от Службата по международни въпроси към Департамента по правосъдие на САЩ по разследване срещу международна престъпна мрежа, действаща на територията на България и Сърбия за трафик на големи количества хероин от Турция през България към САЩ. За участието им и в двете гореописани акции директорът на ГДБОП Любомир Янев получи предметна награда, а заместникът му Илия Делчев и инспекторът от ГДБОП Стоян Златанов бяха отличени със знак „Прокуратура на Република България“.

Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини