Министър Ахладова проведе среща с представители на ГДИН и ГДО

  • 25 февруари 2021 14:00

  • 416
  • 2
Министър Ахладова проведе среща с представители на ГДИН и ГДО
© Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен проведе днес работна среща с представители на управителните съвети на Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Срещата премина в дистанционна форма и в нея се включиха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, главният секретар на министерството Стоян Стоянов, както и ръководителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) главен комисар Ивайло Йорданов и главен комисар Георги Жеков.

Ахладова: България работи по цялостна цифровизация на съдебните процедури

От страна на министерството беше дадена информация за хода на изпълнението на поетите ангажименти към синдикалните организации, касаещи числеността на служителите в двете специализирани дирекции.

С Постановление № 14 от 21 януари 2021 година, Министерският съвет одобри нови 200 щатни бройки към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“, като средствата за обезпечаването им са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

Министър Ахладова участва в неформалното заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“

По време на срещата стана ясно, че приключват процедурите за привеждане на щата на съответните структури в съответствие с разпоредбите на постановлението, а именно – 134 допълнителни бройки за ГДИН и 66 за ГДО.

Беше съобщено, че двете главни дирекции имат готовност да обявят конкурси за свободните места към момента, готова е и визията за провеждането на първоначалното обучение за постъпване в системата на затворите.

Представителите на синдикатите информираха, че техните синдикални организации - Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, вече са вписани като „Съюз на синдикални организации в МП“, като обединението им е базирано на сходни цели и искания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Amya17

2021.04.10 | 03:57

2
­­В­­­и­­ж­т­­е­­­ ­­м­о­­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­­п­­у­­т­­­к­­а­ ­­-­­ ­W­­­W­W­­­.­B­­G­­1­­7­­­.­­C­­L­U­B­­
Просто човек

2021.02.25 | 15:02

1
Тая пък коя е?!

Добави коментар

Водещи новини