Ахладова разпореди: Работна група ще предлага промени в режима на конвойната дейност

15 декември 2020 12:07

Ахладова разпореди: Работна група ще предлага промени в режима на конвойната дейност
© Булфото (архив)
468 0

Министърът на правосъдието Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен разпореди да се създаде работна група, която да предложи нормативни изменения във връзка с режима на конвойната дейност.

Експертите трябва да вземат предвид анализа на решението на Европейския съд по правата на човека /ЕСПЧ/ по делото „Вецев срещу България“, изготвен от дирекция „Процесуално представителство на Република България пред ЕСПЧ“ /ДППРБЕСПЧ/.

ГДИН ще конвоира вече по специално създадени инструкции

Разпореждането на министър Ахладова е в отговор на проверките в Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ и в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, извършени след отворено писмо на съдия Мирослава Тодорова „по повод нарушение на правото на зачитане на личния живот на задържан от страна на държавни структури, учредени при министъра на правосъдието и на държавна издръжка“.

В състава на работната група, оглавявана от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов, ще влязат представители на ДППРБЕСПЧ, ГДО, ГДИН, дирекция „Съвет по законодателство“ и Министерство на вътрешните работи.

Срокът за представяне на конкретни законодателни промени е един месец.

Радина Лазарова
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини