Лозан Панов се обяви срещу новите правила за избор на директор на Националния институт на правосъдието

22 февруари 2021 17:12

Лозан Панов се обяви срещу новите правила за избор на директор на Националния институт на правосъдието
© Булфото (архив)
397 1

На заседание на Управителния съвет на Националния институт на правосъдието (НИП), проведено днес, бяха приети изменения и допълнения на Правилата за провеждане на избор на директор на НИП, съобщиха от пресцентъра на Върховния касационен съд.

Правилата са били предложени от самия директор, който е с изтичащ мандат, и от ВКС посочват, че те създават специални привилегии за него. Директор на НИП към момента е бившият министър на правосъдието Миглена Тачева.

Според председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, който е и председател на Управителния съвет на НИП, тези изменения водят до автоматично удължаване с 5 години на мандата на действащия директор, дори и оценката за работата му да е средна, като се избягва конкурсното начало.

Лозан Панов поиска да види всички документи за проверките срещу него

По думите на Панов се нарушават всички принципи, с които трябва да е съобразена процедурата за избор на ръководител на тази институция, ангажирана с обучението на магистратите - равен достъп, публичност и прозрачност.

Novini.bg
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Coria17

2021.04.10 | 03:58

1
­В­и­­ж­­­т­­­е­­ ­м­­­о­­я­­­т­­а­ ­т­и­­­й­­н­­ ­­п­у­т­­к­­а­ ­­­-­­­ ­W­W­­­W­­.­­B­­G­1­7­­.­­­C­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини