Потърпевши от ЧСИ са внесли сигнал до прокуратурата срещу Лозан Панов и висши магистрати

08 ноември 2020 15:53

Потърпевши от ЧСИ са внесли сигнал до прокуратурата срещу Лозан Панов и висши магистрати
© Булфото (архив) - Лозан Панов
2742 4

Потърпевши от частните съдебни изпълнители са внесли сигнал до прокуратурата срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателя на Софийския районен съд Александър Ангелов, председателя на Софийския градски съд Алексей Трифонов и главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА инж. Ивайло Илиев - председател на ГД "Покана за доброволно изпълнение" и член на УС на "Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система - Солидарност".

ВСС отложи обсъждането на казусите "Гешев" и "Евродоклад"

Сигналът е от 6 ноември 2020 г. и е във връзка с неприключването на хиляди дела по вина на съда, както и за възпрепятстването на правото на защита на набедените за длъжници в България.
Ивайло Илиев посочи, че от "Солидарност" са получили писмо от председателя на ВКС Лозан Панов по Закона за достъп до обществена информация. По думите му, в писмото се изнасят неистини и затова е дал Панов на прокуратурата.

Депутатите подкрепиха омбудсмана срещу свръхправомощията на ЧСИ

Илиев твърди, че в СГС още от 2009 г. съществува незаконен архив, т.нар. тъмна стая, в която се съхраняват над 100 хиляди дела, които не са приключени по вина на съда, не са издавани съдебни актове, не са издавани съобщения за връчване на тези съдебни актове, а изпълнителните листи са напуснали кориците на делото незаконно.

Той информира, че Комисията по петициите на Европейския парламент ще разгледа на 10 ноември доклада за прилагането на заповедното производство в България, изготвен във връзка с мисията на същата комисия у нас в края на февруари. Според Илиев има пълно изкривяване на информацията, която е подадена от българските институции до Комисията по петициите.

Радина Лазарова
2742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.11.08 | 17:01

54364
Тоя проскубания пуяк до кога ще е там,а не на топло?
К. У. Р за БСП

2020.11.08 | 16:52

54356
Аз съм Лозан Панов, световноизвестната болшевишка к.урва! Другарят решетников лично ми заповяда да саботирам Проку.ратурата и държавата когато, където и както мога! Аз си върша работата отлично! ДругарЕ от БСП-ДПС-ДС, не бойте се! Докато аз съм шеф на червения съд НЯМА да има НИТО един осъден другар!

2020.11.08 | 16:22

54333
Едва ли е идея на ГЕРБ. Корупцията сред съдиите е много висока.Не ГЕРБ превърна за пари Съдебната палата във вертеп, а Лозан Панов.След това падение Панов няма право да говори за какъвто и да е морал, Хр. Иванов -също.

2020.11.08 | 16:17

54332
НЕДОСЕГАЕМИТЕ НАГЛЕЦИ В ДЪРЖАВАТА!

Добави коментар

Водещи новини