Облекчава се административната тежест за кандидатите за нотариуси и частни съдебни изпълнители

15 септември 2020 14:58

Облекчава се административната тежест за кандидатите  за нотариуси и частни съдебни изпълнители
© Pixabay
342 0

Министерството на правосъдието предлага да отпадне изискването за представяне на удостоверение за придобита юридическа правоспособност, когато то е издадено след 1 март 2011 г., за кандидатстващите юристи за нотариус, помощник-нотариус, заместване на нотариус от помощник-нотариус, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител.

Това предвижда проектът на Закон за допълнение на Закона за нотариусите и нотариалната дейност, публикуван днес за обществено обсъждане на сайта на ведимството и на портала за обществени консултации. Допълненията в закона са в изпълнение на последователните действия на правителството по приоритета му за намаляване на административната тежест на гражданите.

Държавна агенция "Електронно управление" с нова електронна услуга за нотариусите

При провеждането на посочените конкурси Министерството на правосъдието ще прави служебно справка за наличието на удостоверения за придобита юридическа правоспособност на кандидатите в електроненния регистър на издадените удостоверения за юридическа правоспособност, който ведомството подържа от март 2011 г., съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

 

Филип Епитропов
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини