Член на ВСС: В протестите срещу прокуратурата не виждам никакви смислени мотиви, главният прокурор не работи избирателно

Много се радвам, че делото "Сарафово" завърши с тези напълно справедливи присъди. Изключително съм доволна от наказанията. Те са възможно най-тежките в българското правораздаване и пак ще повторя, че са абсолютно справедливи.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ говорителят на Прокурорската колегия на ВСС Калина Чапкънова, която е и прокурор по делото за атентата на летище "Сарафово". Тя коментира и темата за нестихващите протести срещу главния прокурор. "За разследващите органи и за прокуратурата е най-важно да се съберат всички доказателства - и тези, които подкрепят тезата на обвинението, така и тези, които не подкрепят тезата на обвинението. 

Доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от "Сарафово"

Тук няма място за политика. Прокуратурата вече работи по много различен начин. Обръща се внимание на всеки сигнал, както за по-малките престъпления и битовата престъпност, така и за престъпленията по високите етажи на властта. Абсолютно не съм съгласна, че главният прокурор работи избирателно и обръща внимание само на определени дела. Всеки има право да изразява своето мнение. Има протести срещу главния прокурор, но има и протести в негова защита. В протестите срещу прокуратурата аз не виждам никакви смислени мотиви. Убедена съм, че прокуратурата се самосезира или е сезирана по всички горещи теми и не се пропуска нищо целенасочено. Ефективността на работата на прокуратурата е повишена и тук не става дума само за осъдителните присъди, но и за съкратените срокове на работа на прокуратурата. Прокуратуарата е изключително адаптивна и е една от най-работещите и харесвани институции в държавата", категорична бе Чапкънова.

Член на ВСС: Оценката на президента към Прокуратурата е обидна

"Процедурата за избор на нов член на прокурорската колегия на ВСС е много демократична. Категорично не се касае за формална процедура. Миналата седмица видяхте колеги от цялата страна, които присъстваха на събранието и задаваха своите въпроси. В събота ще се гласува за Евгени Иванов. Това е един абсолютно достоен кандидат и колега, който има богат опит. Нямам съмнение, че ще бъде избран. То няма и какво друго да стане, защото имаме само една кандидатура. Въпросът е дали ще бъде избран от първи опит", каза тя по повод избора на нов член на прокурорската колегия на ВСС.

Евгени Иванов разкри кой иска прокуратурата да не е независима

Коментари

 1. 2020.09.27 | 21:58
  Всичко е на народа.Народа диктува.Вие сте всичките сте със Пеевска фамилия.Оставка на всички от всс.
 2. 2020.09.27 | 15:59
  Много е лошо когато някой се правят че не виждат колко престъпници ги пуснаха да избягат в чужбина за да се укрият от ''правосъдието''. Дори и Брендо ни върнаха от Италия за да го съдят първо в България и Румъния. Но престъпника не е осъден и още се разхожда на свобода. Делата за много убийства и други престъпления ги забавят умишлено за да бъдат прекратени. Ако има някой осъден то са смешно ниски присъди или условно. В затворите съществува корупция за да пускат затворниците предсрочно или домашен отпуск. Който си плаща добре му разрешават да внася всякакви забранени неща. За много хора от правосъдието има място в затвора.
 3. 2020.09.25 | 14:56
  Душица,милата ми калинка,я кажи за последните 10 години,колко политици има осъдени за корупция,пък аз ще ти кажа,на колко народ стъжнихте живота за цигара две канабис,ще познаеш ли кой получава по голяма присъда присвояваш 1-2 милиона или хващат те с цигара две,да видим дали ще познаеш мила ми калинке
 4. 2020.09.25 | 01:04
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 5. 2020.09.25 | 00:54
  КАЛИНКА Е НАГИЗДЕНА КАТО АМЕРИКАНСКА СЕЛЯНКА ОТ 1858г.НА ПРАЗНИКА НА ВЕЛИКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА!!! Толкова ли им плащат, че се обличат по-лошо от цигани във ВСС?
 6. 2020.09.24 | 23:44
  на кавала ...
 7. 2020.09.24 | 23:19
  Естествено е да не виждаш никакви смислени мотиви,но не защото си ТБП (тъпа бургаска п...), а защото си крадла и с краденото си купила над 20 имота. От тях 7-8 апартамента в Бургас, апартаменти в София, етаж от къша във Варна, къща в Несебър. По голямата част от имотите са на името на баща ти, "уж" композитора Чапкънов. Но ние знаем как стават тези работи.
  1. 2020.09.24 | 23:34
   няма никакви имоти жената ..пишеш колкото и за “ ОСТРОВИТЕ “НА БОЙКО ..!
 8. 2020.09.24 | 22:58
  Ето реплики на Янева в първия запис: „ Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години. Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл. Ся за к'во трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо. Няма смисъл си влизам в такава ситуация. Ти к'ъв мислиш ще ми бъде разговора с него? Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?“ След това от следващия публикуван запис става ясно, разговорът между тримата продължава, като Мондешки разказва подробности около това с какво се сблъскват "посетителите" на Борисов и как заснетите секс клипове премиерът обсъжда с охраната си. Ченалова: Е толкова ли па ниско? Мондешки: Той е така и после разказва на всички квооо… Янева: Моля ти се… Мондешки: С кого, с коя, клипчета си прави, има две камери в тва, после ги рас… с охраната много се забавляват… Ченалова: Е… Мондешки: Ловят се на бас дали от първия или от втория път. Там е страшно! Янева: Ми естествено. Мондешки: Цинично е. Вечер се събират на карти, люпят семки и обсъждат клипчето. Ченалова: Много е грозно т'ва. Мондешки: Хахаххахаа, добре, че (не се разбира). Добре извинявай, т'ва не е… „Оттук-нататък Янева дава вече известните от предните сезони примери за положително отношение на премиера към някои от жените, към които Борисов проявявал по-специално отношение отколкото „като за едното ч…“. като щастливката, на която купил къща в Барселона за милион и половина евро, за жената на негов приятел от кръга „Котараците”, която ходила в „Шервиньо” и била назначена за протокол в МС, Мая за която „разбрала половин София”… Самата Янева обаче никак не е уверена, че ще попадне в този привилегирован контингент и ситуацията “ни напред – ни назад” от която става по-лошо, добива зловещо измерение.
  1. 2020.09.24 | 23:12
   АМА ТИ И ТУКА ЛИ ТРОЛИШ БЕ ...? НАЛИ ТИ КАЗАХ ,ЧЕ ЧЕНАЛОВА САМА ЗАПИСВА ТОВА ..И ,ЧЕ УЖ “ ИЗТИЧА “ ЗАПИС ЗА КЪЩА В БАРСЕЛОНА ...! ТЯ ЧЕНАЛОВА САМА СИ ГО ЗАПИСВА ТОВА ДЪРДОРЕНЕ ...ТО ТАКА И БАБА ЗНАЕ ..!
 9. 2020.09.24 | 19:33
  РАДЕВ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА ПРОТИВ ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ ...РЕДЕВ Е НА МАРГИНАЛНИЯ ПРИНЦИП ...: - ЩОМ СИ ПОЗИТИВЕН И СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА - СТАВАШ ВЕДНАГА ВРАГ НА ПРЕЗИДЕНТА И БСП , ...ЩОМ СИ ТЪП И МРАЧЕН И ЗЪЛ , ЗНАЧИ СИ ОТ БСП И НЕ СИ ЗАПЛАХА ...! ЕТО ТОВА Е “ МОРАЛЪТ “ НА РАДЕВ
  1. 2020.09.24 | 22:44
   КОРУПЦИЯ ДАЖЕ И ДА ИМА - ДЪРЖАВАТА ГИ ХВАЩА . И ВСИЧКИ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ВРЕМЕ ОНО ТАМ ...КАК НЯМА ДА ИМА КОРУПЦИЯ ..ПРИ БСП НИКОЙ НЕ ГИ ХВАЩАШЕ ...СЕГА ГИ ХВАЩАТ ...И ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ЧИНОВНИЦИ ПО МЕСТА ...ДА НЕ БИ ДА ГИ Е НАЗНАЧАВАЛ БОЙКО ..? ТЕ СА СИ ТАМ ОТ 15-20 ГОДИНИ ..КАК НЯМА ДА ИМА КОРУПЦИЯ ..?
  2. 2020.09.24 | 21:18
   ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА КРИТИКУВА КОРУПЦИЯТА
  3. 2020.09.24 | 21:17
   БЪРКАШ - ДЕМОКРАЦИЯТА ТИ ДАВА ПРАВА , НО И ПРИНЦИПИ И ЗАДЪЛЖЕНИЕ И МОРАЛНИ УСТОИ ...РАДЕВ МУ ЛИПСВА ВСИЧКО ТОВА ..ТОЙ ПОЛИТИК ЛИ ИСКА ДА СТАВА ИЛИ ПЕЩЕРЕН САТРАП - РЕВОЛЮЦИОНЕР- БУНТОВНИК НА МАРГИНАЛЕН ЗАВИСИМ И КОРИСТЕН ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ..?
  4. 2020.09.24 | 21:09
   Всеки има право това е демокрацията .
  5. 2020.09.24 | 20:41
   ОЛИЦИТВОРЯВА ЖЕНАТА И ВСИЧКО НАЙ КРАСИВО В ЖИВАТА ПРИРОДА .
  6. 2020.09.24 | 20:41
   ГЕРМАНИЯ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ БОЙКО
  7. 2020.09.24 | 20:39
   РАДЕВ Е КУХ СЪВЕТСКИ МАРГИНАЛ - НАЦ. ПРЕДАТЕЛ ..ПОСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ АНАРХИСТ - “ РЕВОЛЮЦИОНЕР “ .
  8. 2020.09.24 | 20:39
   ЖЕНА ТИ ХОДИ ДА СЕ ШИБИНГЯС С ЦИГАНИТЕ ОТ ГЕТОТО
  9. 2020.09.24 | 20:12
   Сопри се бре, миндил.
 10. 2020.09.24 | 22:26
  Минетчийска уста четвърти номер!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет