Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за близо 100 000 лева

Бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството "Борисов 1", а сега кмет на район "Средец" в София от "Демократична България" Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на "Каолин" - предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв. 

Изводът, направен в решението на съда е, че конфликтът на интереси, мотивиран от КПКОНПИ по отношение на Трайков, очевидно е с цел, различена от заложеното в закона.

Пред БНР Трайков беше категоричен, че каквото и да е решение на съда не може да му възстанови претърпените щети - морални, репутационни и материални: "Ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение против такива произволни решения на държавните органи в бъдеще".

Оправдаха Дянков и Прокопиев на пъва инстанция по делото „EVN”

Трайков обясни, че е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил: "С наказателното дело и със запорите на КПКОНПИ. Реших, че единствената нормална реакция на човек, който е в тази ситуация, е да си търси правата по законен начин".

Искът е заведен във време, в което Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в още не е бил станал председател на Антикорупционната комисия, уточни Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и добави: "Той сега може да покаже дали го е грижа за разхитените пари на данъкоплатците - като се откаже от обжалване. Защото обжалването ще бъде загубено, но означава още хонорари и т.н.".

Коментари

 1. 2020.08.13 | 18:07
  DrugarE ot BSP, ne boite se! Dokato az sam chef nEma da imate problemi! Moita zadaca e SABOTAGE kak moze na segashnoto upravlenie! DAazivee KPSS; BKP-BSP! VENCEREMOS !
 2. 2020.08.12 | 16:44
  че в държавните структури трябва да са само кадърни професионалисти, а не връзкари
 3. 2020.08.12 | 15:50
  Значи има конфликт на интереси, ама не по параграф 99, точка 172, а по параграф 293, точка 366. Спукано гърне, не се брои, дайте си му паричките.
 4. 2020.08.12 | 14:51
  Сметката пак ще я джиросат на пенЦионерите.Пацо Терасата,Цацата и Каскетич ще си го прехвърлят от единия крачол в другия. Тези паразитни институции трябва да бъда изметени от земята ни.
 5. 2020.08.12 | 14:48
  Този не го харесвам изобщо,но срещу институциите и хората,създадени да бъдат бухалки на мутрата трябва да се действа безкомпромисно,а не да ги оставяш да те мачкат по поръчка,за това го поздравявам и също така настоявам да се търси лична отговорност на мутрослугинажа виновен за ощетяването на българския данъкоплатец с тези 100000лв !!!
 6. 2020.08.12 | 14:12
  Ех Лозане Ех Панов ! Времето ти тече , няма нищо вечно , вечни са интересите !Когато те сменят и отменят твоите решения като грешни , тръгваш по пътя към ада , послан с най-добри намерения!
  1. 2020.08.12 | 14:25
   Неграмотен си, точно както тъпите п. и евтини .урви - ченгета. Административният съд в София - град има толкова общо с Върховния касационен съд, колкото и цацароф с правото.
 7. 2020.08.12 | 14:11
  Явно няма по-тъпа п. и по-евтина .урва от българското ченге във всичките му разновидности :-(
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет