Маринела Арабаджиева опитала да се самоубие

Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство, след като е приела в токсични дози лекарството срещу високо кръвно налягане „Хлофазолин“. Това става ясно от определение на състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС).

С него съдът е оставил без уважение искането на прокуратурата за спиране на незабавното изпълнение на определение на спецсъда от 29 юли, с което Арабаджиева беше освободена под домашен арест, а делото срещу нея и съпруга ѝ Ветко беше прекратено и върнато за доразследване.

Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

От определението на председателя на АСНС Георги Ушев обаче става ясно, че искането на прокуратурата е оставено без уважение заради пропуск на държавното обвинение, което не е връчило протеста си на подсъдимите и техните защитници. Затова делото е върнато на спецсъда, за да се изпълни процедурата, след което отново ще бъде изпратено на втората инстанция, за да разгледа по същество исканията на прокуратурата.

От представените от адвокат Ина Лулчева доказателства става ясно, че Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие на 15 юли. Тогава тя е била приета по спешност в болница след прием на токсични дози „Хлофазолин“. Според служебна бележка от болницата, Арабаджиева е с множество придружаващи заболявания и е необходимо да бъде проследявана активно, което наложило лечението ѝ във вътрешно отделение до стабилизиране на състоянието ѝ.

По делото са били представени също експертно становище и препоръки на психиатър. В тях лекарят е обяснил, че при Арабаджиева „е налице висок риск от самоубийство, който е установен по време на прегледите и проведени с нея сеанси на 22.07.2020 г., при които са констатирани настойчиви мисли за самоубийство, чувство за безнадеждност и безпомощност, директни и индиректни заявления за самоубийство“, пише paragraph22.

Според психиатъра е налице висок риск Арабаджиева да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация. В определението на съда е посочено, че подсъдимата и в момента е в болница, поради което искането на прокуратурата за спиране на незабавното ѝ освобождаване от ареста е неоснователно.

Делото срещу семейство Арабаджиеви е за престъпна група, занимавала се с данъчни престъпления и пране на пари. Според обвинението престъпната дейност е извършвана в продължение на 6 години, като е започнала през 2013 година. Те са обвинени и в това, че като управители на фирми склонили представляващите дружествата да не плащат данъци, които са в особено големи размери. При водене на счетоводството използвали документи с невярно съдържание, прилагани при подаването на данъчни декларации, за да приспадат накрая неследващ се данъчен кредит. Най-често била използвана практиката да декларират и осчетоводяват доставки от фирми от типа „липсващ търговец“. След това парите от данъчните измами били изпирани с поредица от транзакции, които трябвало да скрият произхода им. За изпирането на парите е обвинен синът на Арабаджиеви – Вълчо в съучастие с родителите му и още двама от групата.

Разследването срещу Арабаджиеви започна преди 2 години, но едва през март 2019 г. съпрузите бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона и екстрадирани след това в България.

Коментари

 1. 2020.08.09 | 00:49
  Аз съм влюбен в нея
 2. 2020.08.09 | 00:44
  бла бла бла.......
 3. 2020.08.07 | 18:03
  Като са вътре в ареста- разболяват ги, като са домашен арест уж де ги самоубиват- хайде де!? Лъжи Пак нещо са замислили сиг чичо Вълчан иска и той вън
 4. 2020.08.07 | 17:48
  -Ще се обеся. -Човече, мисли позитивно! -Ура, ще се обеся!
 5. 2020.08.07 | 17:47
  КРАДИ ОЩЕ, МАРИНЕЛКЕ. МАЧКАЙ БЕДНЯЦИТЕ. ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ :) LONG LIVE MEGAMI.
 6. 2020.08.07 | 17:18
  Такива не трябва да умират, цял живот смучат кръвта на невинните и бедните, сега няма да умират. Имат борчове да уреждат.
 7. 2020.08.07 | 16:58
  Гоpкaта жeнa, aкo зaгyбиш гyбиш сaмo cебe cи e казaл мoмчeти, a aз кaкво кaзвам, пo хyбавo бeгай нaзaде
 8. 2020.08.07 | 16:36
  Пуснете жената
 9. 2020.08.07 | 16:33
  Когато обикалят Ривиерите и Казината нямат никакви натрапчиви мисли за самоубийство. Когато ги вкарат в затвора и съда всички се разболяват и се явяват на заседанията в инвалидни колички. По мое мнение самоубили са се още като са "приватизирали" това, което народът е строил с години и са го продали за скраб.
 10. 2020.08.07 | 15:42
  АБСОЛЮТНА ЛЪЖА ИЗРАБОТЕНА ОТ МЪСТИТАТА АДВОКАТКА!!!
  1. 2020.08.07 | 16:23
   Като е лабилна и иска да се самоубива има места в Лудницата на ,,4-ти километър".
  2. 2020.08.07 | 15:56
   Лъжа, разбира се. Нищо и няма на тая дърта брантия. Живи да ги одерат тия разпасани червени изроди. Безогледи крадци, нагла пасмина.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет