Пуснаха банкерката, източила 1 млн. лв. от вложители, под домашен арест

  • 20 февруари 2020 15:37

  • 1031
  • 0
Пуснаха банкерката, източила 1 млн. лв. от вложители, под домашен арест
© Булфото

Варненският окръжен съд промени мярката за неотклонение "Задържане под стража" в "Домашен арест" на 38-годишната Невена Йорданова, обвинена в източването на над 1 милион лева от сметки на вложители. Мотивът на съда е, че тя е съдействала на разследването, отстранена е от работа и не може да извърши друго финансово престъпление.

Невена Йорданова се разплака в съдебната зала. Тя призна вината си и каза, че ще съдейства на разследването. Адвокат на банкерката заяви, че се знае къде е откраднатата сума и тя няма достъп до нея. Освен това, от деня, в който е разкрила злоупотребата пред колегите си до ареста ѝ са минали два дни. Време, през което Невена е можела да се укрие, но не го е направила.

"Нормално е да ѝ е тежко. Мисля, че още много неща ще излязат наяве, много е рано да коментираме", заяви адвокат Александър Томов.

В процес на разследване е защо две години работещите в банковия офис не са разбрали за кражбата въпреки системата за вътрешен контрол. За да не избяга и да се укрие, на Невена Йорданова ще бъде поставено проследяващо устройство.

Банкова служителка източила 1 млн. лв. от клиенти

 

Novini.bg
1031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини