Клиент, измамен от банкерката в Нова Загора със 180 бона, разказа за перипетиите си

  • 20 февруари 2019 09:41

  • 3127
  • 0
Клиент, измамен от банкерката в Нова Загора със 180 бона, разказа за перипетиите си
© Кадър - БТВ

Клиенти на банка бяха ужилени с различни суми от служителка на офис в Нова Загора.

Общата сума е около 400 000 лева. Банкерката е задържана от полицията. Сумата вероятно ще набъбне, защото случаите на ужилени клиенти са между 40 и 50. Историята се разплита от сигнал на клиенти на банката, които забелязали несъответствие в наличността по сметките си.

Пръв такъв сигнал подава синът на местен бизнесмен, който установява, че от сметката му липсват 20 000 евро. Последвал още един сигнал на родителите на студент, защото се оказало, че не може да плати семестъра си поради недостатъчна наличност по сметките си.  Така се стигнало до вътрешен одит на банката.

Кольо Колев имал две сметки в банката, липсват му около 180 000 лева. "Разбрах от банката, те ми се обадиха да се явя за справка. Казаха, че парите са източени и се съмняват в техния началник на офиса. Аз се обадих на тази началничка, да я питам какво става и защо парите ги няма, а тя каза, че е в отпуска и нищо не знае”, обясни пред камерата на БТВ Колев.

"Парите ги няма, платежни не съм подписвал да се прехвърлят, обаче ми дадоха документи, от които е видно, че съм нареждал пари за определени лица, които аз въобще не познавам”, обясни още Колев.

Филип Епитропов
3127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини