Предадоха на съд мъж, убил умишлено 17-годишно момче

Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд Г.Р. по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 115 и по чл. 339, ал. 1 от НК.

 

Обвиняемият Г.Р. е управител на търговско дружество в гр. Монтана, което се занимава и с дърводобив. Фирмата има недвижими имоти на територията на община Монтана. Освен това заедно със съпругата му притежават ферма в местността „Мало поле“ в същия район, където обвиняемият съхранява добития дървен материал.

Застреляха 18-годишно момче край Монтана (обновена)

На 09.10.2018 г. Р. излязъл от дома си и тръгнал с лек автомобил м. „Субару Легаси“ към горския масив, собственост на дружеството му. Същата сутрин Г.Г., заедно със седемнадесет годишния си внук Г.Б., решили да отидат да събират дърва. Двамата впрегнали коне в каруците и тръгнали по черен път в посока местността „Билото“. Там се движели в разорана нива, без да навлизат в горския масив на обвиняемия Г.Р. Около 11:30 ч. обвиняемият се намирал в района и забелязал каруца с мъж в нея. Без каквато и да е причина решил да стреля с носено от него ловно оръжие. С произведения изстрел улучил каруцаря, който паднал. Дядото на пострадалия, който се движел зад него, видял свличащото му се тяло и реакцията на уплашения кон. Успял да настигне и да спре каруцата на внука си, който лежал безжизнен с рана в главата. Г.Г. забелязал наоколо силует на мъж и разпознал обвиняемия Р., който в следващия момент се скрил в гората.

След подаден от близките на момчето сигнал на тел. 112, на местопроизшествието бил изпратен полицейски автопатрул, сформирана оперативно-следствена група и започнали издирвателни мероприятия на извършителя на убийството. Междувременно Г.Р. напуснал местопроизшествието и се опитал да заличи следите си, навлизайки и излизайки на главния път Е 79 от черни пътища. Въпреки това МПС му било засечено от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“. По-късно, в гр. Враца, той активирал мобилен телефон, който от сутринта бил изключен и провел няколко разговора, с цел създаване на алиби. Успял да скрие и огнестрелното оръжие, с което извършил убийството. Движейки се в посока гр. Монтана обвиняемият бил спрян за проверка от органите на полицията и задържан.

Криминално проявен е задържан за убийството на младеж край Монтана

На следващия ден във фермата му били открити и иззети боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 101 броя патрони различен калибър, държани от него незаконно. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Г.Р. не се е признал за виновен по повдигнатите му и предявени обвинения. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Коментари

 1. 2020.02.18 | 19:32

  Как не го е срам този човечец да лъже бедни земеделци?! Не знам просто, потресен съм

 2. 2020.02.18 | 19:32

  Ивайло Тодоров - Ичо Транс е мошеник, точка!

 3. 2020.02.17 | 09:35

  Не искам да ви плаша, но този човек няма никаква капка за вина и ще ви излъже най-подло, така че не се занимавайте с Ичо Транс

 4. 2020.02.17 | 09:35

  Негодник пълен е този Ивайло Тодоров - Ичо Транс, не се занимавайте изобщо с този некоректен врачанин

 5. 2020.02.17 | 08:36

  Чувал съм, че този човек дори е съден, как може да лъже толкова хора? Ивайло, върни парите!

 6. 2020.02.17 | 08:36

  Този Ивайло е върл мошеник, верно, не се занимавайте изобщо с него, абсолютен тиквеник е

 7. 2020.02.16 | 23:58

  Искам да обява всеки читав бизнесмен от Враца да не се занимава с лицето Ивайло Тодоров, който представлява Ичо Транс. Измамник голям е!

 8. 2020.02.15 | 09:48

  nyama strawno nai mnogo 3 godini kato nyama zakoni taka e

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет