Криминално проявен е задържан за убийството на младеж край Монтана

Криминално проявен и осъждан условно за притежание на наркотици мъж на 38 години от Монтана е задържан за убийството на 18-годишния Гошко Г.Б. от ромския квартал на Монтана "Огоста", станало към 13 часа днес в гора край града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Задържаният е открит недалеч до мястото на престъплението, след претърсване на гората и местността на убийството "Пъстренеца" със следови кучета, извикани за случая от поделението за обучение на водачи на следови кучета в Берковица. В колата на задържания е намерен газов пистолет, но все още не е ясно дали е стреляно с него.

Убийството е станало към 13 часа днес, когато Гошко Б. и неговият дядо Г.Г. /58 г./ събирали дърва и косели трева в гориста местност до някогашно летище край Монтана. От някъде проехтели три изстрела и един от куршумите улучил младежа в главата. Той паднал и издъхнал на място.

В момента се правят балистични експертизи за установяване оръжието на престъплението и аутопсия на трупа. Установява се дали задържаният е собственик на гората, дали е нает от собственика за охраната й или пък случайно е минавал от там.
В квартал "Огоста" има засилено присъствие на полиция и жандармерия и към момента няма инциденти, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Коментари

 1. 2018.10.10 | 01:04
  В 13 часа Гошко не трябваше ли да бъде на училище? И съчки ли е събирал, или рязани трупи?
 2. 2018.10.09 | 19:53
  За убитата от Русе защо нямаше кучета, ПЕДАЛИ!
  1. 2018.10.09 | 22:25
   Не коментирай, като не разбираш :) Тва е следово куче, а не екстрасенс.Тия следи, които оставя извършителя си имат някаква трайност.Кво си мислиш, че на местопрестъпление установено след не знам си колко часа пускаш кучето и то те води до вратата на извършителя? Тия филми и на Хорейшио ги няма.
 3. 2018.10.09 | 19:30
  А цигането Гошко и дядо му, какво са правили в чужда собственост?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет