Прокуратурата поиска "задържане под стража" за обвиняем за предумишлено убийство от 2015 г.

  • 18 юли 2019 12:21

  • 526
  • 0
Прокуратурата поиска "задържане под стража" за обвиняем за предумишлено убийство от 2015 г.
©

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за разкрито убийство от 2015 г.

Днес в 15 часа е съдебното заседание на Варненския окръжен съд, на което ще бъде определена поисканата от прокуратурата най-тежка мярка за процесуална принуда на 50-годишния обвиняем. Предумишленото убийство е било извършено през февруари 2015 г. Тогава с нож пред дома му в кв. „Левски“ е бил убит с особена жестокост известен варненски диджей.

След установяването на извършителя от разследващите по образуваното през 2015 г. досъдебното производство той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна.

Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ прокуратурата мотивира със съществуваща реална опасност 50-годишният обвиняем да се укрие или извърши престъпление с оглед естеството и завишената степен на обществена опасност на деянието и размера на санкцията за предумишлено убийство – от 5 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Филип Епитропов
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини