Заместник-министър Стоянов участва в Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи“

  • 23 януари 2020 17:50

  • 193
  • 0
Заместник-министър Стоянов участва в Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи“
© Министерство на правосъдието

Българското правителство насърчава усилията за институционализиране на Европейската прокуратура в най-кратки срокове, така че тя да заработи ефективно. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов по време на неформално заседание на Съвета на Европейския съюз (ЕС) „Правосъдие и вътрешни работи”, част „Правосъдие“, което се провежда в Загреб, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Той пожела успех на Хърватското председателство на Съвета и увери, че страната ни подкрепя предложенията за бъдещите стратегически насоки на пространството на свобода, сигурност и правосъдие в ЕС и е в готовност за тясно сътрудничество при изпълнение на амбициозната им програма.

Заместник-министърът на правосъдието проведе среща с делегация от Виетнам

„България поддържа и очертаните междусекторни области, върху които да се постави акцент при бъдещата работа, а именно защита на общите ценности, основните права и върховенството на правото, модернизация на съдебните системи, и единство в действията на ЕС в област „Правосъдие“ при сътрудничеството с държавите- партньори“, каза Стоянов.

В областта на наказателното и гражданското право страната ни приветства предложението за ефективно прилагане на действащите инструменти и внимателно доразвиване на правната рамка в полза на гражданите, семействата и бизнеса.

Заместник-министърът на правосъдието: Ако едно дете е задържано, то не е послушно и добро

В дневния ред на Съвета, днес следобед, е включено обсъждане на неюридическите умения, които следва да присъстват в програмите за съдебно обучение, обучение по теми от други сектори, свързани с правораздаването, онлайн обученията и повишаването на броя на практиците, участващи в тях. По тези теми България ще представи добрите практики, развивани от Националния институт на правосъдието.

 

Мая Йорданова
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини